Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 sü bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 sü bardağı sıvı yağ
50 gram tereyağ
1 kase beyaz peynir
1 bağ dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
2 yumurta (1 adedinin sarısı ayrılıyor üzerine sürmek için)
6 su bardağı un
Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün materyalleri derin bir kaba alalım ve karıştıralım.
Akabinde yavaş yavaş unumuzu ekleyelim yoğurmaya başlayalım.
Yoğurma sürecimiz bitince elimizle mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayalım .
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve evvelce ısıttığımız 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirelim
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
1 sü bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 sü bardağı sıvı yağ
50 gram tereyağ
1 kase beyaz peynir
1 bağ dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
2 yumurta (1 adedinin sarısı ayrılıyor üzerine sürmek için)
6 su bardağı un
Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün materyalleri derin bir kaba alalım ve karıştıralım.
Akabinde yavaş yavaş unumuzu ekleyelim yoğurmaya başlayalım.
Yoğurma sürecimiz bitince elimizle mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayalım .
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve evvelce ısıttığımız 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirelim
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun