Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta (sarısı üstüne)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım demet dereotu
İç harcı için;
Lor peynir
Üzeri için ;
Yumurta sarısı
Susam ve çörek otu
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurt, sıvı yağ ve yumurta akını bir kabın içine alalım karıştıralım akabinde ince kıyılmış dereotunu ek edelim.
Daha sonra tuz, kabartma tozunu koyalım, ve hamur ele yapışmayacak biçimde olana kadar un ek edip kıvamına bakalım.
Daha sonra küçük modüller halinde koparım içine peynir koyarak form verelim ve tepsimize dizelim.
Poğaçaların üzeri kızara kadar pişirelim. Afiyet olsun
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta (sarısı üstüne)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım demet dereotu
İç harcı için;
Lor peynir
Üzeri için ;
Yumurta sarısı
Susam ve çörek otu
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurt, sıvı yağ ve yumurta akını bir kabın içine alalım karıştıralım akabinde ince kıyılmış dereotunu ek edelim.
Daha sonra tuz, kabartma tozunu koyalım, ve hamur ele yapışmayacak biçimde olana kadar un ek edip kıvamına bakalım.
Daha sonra küçük modüller halinde koparım içine peynir koyarak form verelim ve tepsimize dizelim.
Poğaçaların üzeri kızara kadar pişirelim. Afiyet olsun
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı