Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram tereyağı yahut margarin
2 adet yumurta ( 1 adedinin sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 buçuk paket kabartma tozu
1 kase dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 su bardağı un
İçi için :
Peynir
Üzeri için :
Çörek otu ve susam
Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı
Sıvıyağ, süt, tereyağı ve yumurta kaba alınıp karıştırılır.
Daha sonra un ve dereotu hariç öteki materyallerde eklenip yoğurulur.
En son unu ve dereotu karıştırılıp ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edilir.
Hamur küçük bezeler halinde yuvarlak yapılır, elimizde açıp içerisine peynir koyup kapatıyoruz.
İsteğe bağlı sadede bırakılabilir.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu karışımından atıyoruz.
175 derece fırında 35-40 dk kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram tereyağı yahut margarin
2 adet yumurta ( 1 adedinin sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 buçuk paket kabartma tozu
1 kase dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 su bardağı un
İçi için :
Peynir
Üzeri için :
Çörek otu ve susam
Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı
Sıvıyağ, süt, tereyağı ve yumurta kaba alınıp karıştırılır.
Daha sonra un ve dereotu hariç öteki materyallerde eklenip yoğurulur.
En son unu ve dereotu karıştırılıp ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edilir.
Hamur küçük bezeler halinde yuvarlak yapılır, elimizde açıp içerisine peynir koyup kapatıyoruz.
İsteğe bağlı sadede bırakılabilir.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu karışımından atıyoruz.
175 derece fırında 35-40 dk kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.