Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Yarım paketten az tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılacak)
Yarım bardak yoğurt
1 bardaktan 1 parmak eksik süt
Yarım bardak sıvı yağ
Yarım kalıptan az peynir
1 çay kaşığı karbonat (üzerine limon sıkın)
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığından bir miktar daha yumuşak olabilir)
Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeler sırasıyla konulup güzelce yoğrulacak. 5 dakika dinlendikten sonra yuvarlak şekil verilip tepsiye çizilecek.
Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırında pişirilecek.
Üzeri kızardıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Dereotlu Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım paketten az tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılacak)
Yarım bardak yoğurt
1 bardaktan 1 parmak eksik süt
Yarım bardak sıvı yağ
Yarım kalıptan az peynir
1 çay kaşığı karbonat (üzerine limon sıkın)
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığından bir miktar daha yumuşak olabilir)
Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeler sırasıyla konulup güzelce yoğrulacak. 5 dakika dinlendikten sonra yuvarlak şekil verilip tepsiye çizilecek.
Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırında pişirilecek.
Üzeri kızardıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Dereotlu Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı