Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 yumurta + 1 yumurta akı
Yarım su bardağı sıvı yağ
150 gram eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
2 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
Dereotu (ince kıyılmış)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kuru materyaller hariç tüm gereçler bir kaba alınır ve çırpıcıyla çırpılır.
Akabinde elenerek kuru gereçler de eklenir ve yoğurulur.
Son olarak dereotu da eklenip biraz daha yoğurulur.
Daha sonra 15 dakika buzdolabına kaldırılır.
Akabinde biçim verilip, yumurta sarısı sürülür.
Evvelce ısıtılmış 170° fırında 25 dakika kadar pişirilir. (kürdanla denetimli biçimde pişirelim. ) birinci sıcağı çıktıktan sonra servise hazır, afiyet bal şeker olsun.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 yumurta + 1 yumurta akı
Yarım su bardağı sıvı yağ
150 gram eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
2 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
Dereotu (ince kıyılmış)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kuru materyaller hariç tüm gereçler bir kaba alınır ve çırpıcıyla çırpılır.
Akabinde elenerek kuru gereçler de eklenir ve yoğurulur.
Son olarak dereotu da eklenip biraz daha yoğurulur.
Daha sonra 15 dakika buzdolabına kaldırılır.
Akabinde biçim verilip, yumurta sarısı sürülür.
Evvelce ısıtılmış 170° fırında 25 dakika kadar pişirilir. (kürdanla denetimli biçimde pişirelim. ) birinci sıcağı çıktıktan sonra servise hazır, afiyet bal şeker olsun.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı