Son konular

Dereotlu Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı

Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak poğaçamızın hamurunuz hazırlayalım.
Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım. 25-30 dakika hamuru mayalanmaya bırakalım.
Poğaçalarımızı şekillendirelim.
Fotoğrafta görüldüğü gibi hamuru minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
Verilen ölçülere göre yaklaşık 11 tane poğaça elde edebilirsiniz. Eğer poğaçalarınızı daha küçük yaparsanız 15-16 adet poğaça elde edebilirsiniz. Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirmenizi öneririm.
Poğaçalarımızı fırına sürelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu dökebiliriz.
180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Dereotlu Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt