Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller
125 gram tereyağı yahut margarin (Yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta (1 tane sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 kase peynir
1 küçük kase kıyılmış dereotu
Aldığı kadar un (3 su bardağı)
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağ, sıvı yağ, süt ve yumurtayı yoğurma kabımıza alıp düzgünce karıştırıyoruz.
Daha sonra tuz kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek yavaş yavaş yoğuralım unu birden koymayın zira her un farklılık gösterebilir.
Yoğurma sürecini bitirdikten sonra ince ince kıydığımız dereotunu da ekleyip hamurumuza karışana kadar tekrar yoğuralım.
Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizde açıp içine peynir ek edip istediğiniz üzere hal verin.
En son üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu ile süsleyip 180 derece fırında pişirin. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun ellerinize sıhhat
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı yahut margarin (Yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta (1 tane sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 kase peynir
1 küçük kase kıyılmış dereotu
Aldığı kadar un (3 su bardağı)
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağ, sıvı yağ, süt ve yumurtayı yoğurma kabımıza alıp düzgünce karıştırıyoruz.
Daha sonra tuz kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek yavaş yavaş yoğuralım unu birden koymayın zira her un farklılık gösterebilir.
Yoğurma sürecini bitirdikten sonra ince ince kıydığımız dereotunu da ekleyip hamurumuza karışana kadar tekrar yoğuralım.
Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizde açıp içine peynir ek edip istediğiniz üzere hal verin.
En son üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu ile süsleyip 180 derece fırında pişirin. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun ellerinize sıhhat
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı