Son konular

Dereotulu Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Dereotulu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gram tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Dereotu
Aldığı kadar un
İçin için;
İstenilen peynir
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Dereotulu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağlar, yumurta, yoğurt, şeker, tuz yoğurma kabına alınır.
Bu gereçler evvel bir karıştırılır.
Ardından un ek edilir, yoğurulur, ele yapılmayacak bir hamur elde elde edilir.
Bu basamakta dereotları doğranır ve hamura katılır.
Hamur bezelere ayrılır.
İstenilen büyüklükte beze yapılır ve açılır.
İçine peynir konulup, kapatılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
Susam ve çörekotuyla süslenir.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir.
Dereotulu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt