Son konular

Derin Dondurucu İçin Pırasalı Börek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Derin Dondurucu İçin Pırasalı Börek Tanımı İçin Materyaller
2 adet yufka
Yarım kilo pırasa
1 adet kuru soğan
1 tane havuç
İç harcı
1 fincan sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Kekik
Sosu için
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım fincan süt
Yarım fincan su
Göz kararı kadar yani
2 yemek kaşığı yağ
Yarım şişe maden suyu

Derin Dondurucu İçin Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kuru soğan biraz kavurup içine rendelediğimiz havuçları ekleyip beş dakika kadar, kavuruyoruz.
Daha sonra pırasalı ekleyip bir çay bardağı su ekleyerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiyoruz.
Pişirdiğimiz malzememize, baharatlarımızı ekleyip ocağımızı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
İç harcımız soğuyuncaya kadar sosumuzu hazırlıyoruz.
Derin bir kaba listestedeki sos materyallerimizi ekleyip yufkamızdan üçgen kesip sosumuzdan yufkamıza sürüp malzememizden göz kararı kadar koyup yufkamızı sarıp en uç kısmına biraz su sürüp kapatıyoruz ki açılmasın.
Bu formda bütün yufkalarımızı materyalimiz bitene kadar devam ediyoruz.
En sonunda fırınımızı 170 derece evvelce ısıtıp yağladığımız tepsimize dizip üstüne evvel hazırladığımız sostan sürüp daha sonra, susam ve çörek otu serpiştirip fırına veriyoruz.
Maden suyu kabartacak ve çok yumoş çıtır, çıtır bir börek elde edeceğiz,.
Ben üzerine yumurta sürmedim yumurta kokusu ben rahatsız ediyor sevmiyorum.Sizler dilerseniz yumurtanın sarısını sürebilirsiniz.
Bu ortada ben bu börekleri derin dondurucuya atmak için yaptım.Daha sonra lazım olunca dolaptan çıkarıp ısıtabiliriz.Aniden gelecek olan konuklar için çok pratik oluyor.Şimdiden denemek isteyenlere.Afiyet olsun Sevgiler teşekkürler.
Derin Dondurucu İçin Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Çıtır Çıtır Pırasalı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler 4 yufka yada 360 gram hazır üçgen kesilmiş yufka Çörek otu İç malzemesi: Yarım kg pırasa Beyaz ya da lor peyniri Karabiber Kırmızı pul biber Tuz Sosu için: 1 küçük su bardağı su 2 yemek kaşığı sirke 1 yumurta sarısı 3 yemek kaşığı un 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Pırasalı Börek (Pırasa Sevmeyene Yedirir) Tarifi İçin Malzemeler 3 tane yufka İç harcı için; Yarım kilo pırasa 2 tane havuç 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 küçük kase peynir ( hellim ve dil peyniri kullandım) Karabiber Pulbiber Tuz İçine sürmek için; Yarım su bardağı sıvı yağı Üzerine sürmek için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Pırasalı Kare Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler 5 adet günlük yufka 1 bağ pırasa 300 gr.böreklik lor 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı karabiber Yeteri kadar tuz ️Böreklerin üstüne sürmek için ; 1 yumurta sarısı Susam, çörek otu, haşhaş Sosu için; 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Nefis Pırasalı Muska Börek (Denemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler 1 kg taze yufka İç malzemesi için: 1 kg pırasa Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1’er tatlı kaşığı tuz,pulbiber 1 çay kaşığı karabiber Sosu için: 1 adet yumurta 1 su bardağı süt Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet pırasa 150 gr kıyma 1 adet yumurta sarısı üzerine Karabiber Tuz 3 yaprak yufka 1 su bardağı süt 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt 1 yumurta akı Üzerine Yumurta sarısı Çörek otu Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pırasayı güzelce...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt