Despacito (Meyve İlaveli) Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt
Kreması için;
160 gram beyaz çikolata
400 ml sıvı krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Ganaj için:
1 paket krema (200ml)
50 gram sütlü 50 gram çikolata
Orta kısmı için;
Çilek,
Muz vs
Despacito (Meyve İlaveli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pastamızın kekini hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
Üzerine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştıralım.
Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisinin üzerine çember kek kalıbımızı yerleştirelim, kenarlarına da yağlı kağıt yerleştirirsek piştikten sonra ayırması daha rahat olur. Ardından kek harcımızı içerisine dökelim.
Kekimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim (Fırın durumuna göre bakalım erken pişerse çıkartabiliriz)
Kekimiz pişince fırından çıkartalım ve çemberinden ayıralım.
Kekimizi kalıptan çıkarttıktan sonra servis tabağımıza ters çevirelim ve pişirme kağıdını yavaşça soyalım.
Kalıbı tekrar kekin üzerine yerleştirerek süt ile kekimizi ıslatalım.
Sütünü güzel bir şekilde çekmesi için kekimizi kremayı yapana kadar dinlenmeye bırakalım.
Kreması için içerisinde su bulunan uygun bir tencerenin üzerine suya temas etmeyecek şekilde cam kap yerleştirelim.
İçerisine beyaz çikolatayı ekleyelim ve benmari usulü eritelim.
Çikolatamız tamamen eridikten sonra ocaktan alalım.
Karıştırma kabının içerisine sıvı kremayı ve pudra şekerini alarak çırpalım.
Üzerine eritip soğuttuğumuz beyaz çikolatayı ilave edelim ve kremamız koyu bir kıvam alana kadar çırpalım.
Sütünü çeken kekimizin üzerine hazırladığımız kremamızı yayalım ve düzeltelim.
Pastamızı 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Ganaj için kremamızı uygun bir tencere de ısıtalım.
Ardından doğradığımız ya da elimizle böldüğümüz çikolatayı içine atıp karıştıralım.
Dinlenen pastamızı dolaptan alalım ve üzerine ilk sıcaklığı geçmiş ganajımızı pastaya yakın bir şekilde dökelim ve yayalım.
Tekrar buz dolabına alıp bir gece dolapta bekletelim ve servise hazır. Afiyet olsun.
Not: beyaz çikolatalı kremayı kekin üstüne dökmeden önce çilek ve çikolata parçaları ile kapladım dilerseniz o şekilde de yapabilirsiniz çok hafif ve güzel bir tat veri. Ganajımızı kesinlikle sıcak ve yukardan dökmeyelim krema sosumuzun üstüne yoksa hemen dağılır.
Despacito (Meyve İlaveli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt
Kreması için;
160 gram beyaz çikolata
400 ml sıvı krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Ganaj için:
1 paket krema (200ml)
50 gram sütlü 50 gram çikolata
Orta kısmı için;
Çilek,
Muz vs
Despacito (Meyve İlaveli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pastamızın kekini hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
Üzerine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştıralım.
Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisinin üzerine çember kek kalıbımızı yerleştirelim, kenarlarına da yağlı kağıt yerleştirirsek piştikten sonra ayırması daha rahat olur. Ardından kek harcımızı içerisine dökelim.
Kekimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim (Fırın durumuna göre bakalım erken pişerse çıkartabiliriz)
Kekimiz pişince fırından çıkartalım ve çemberinden ayıralım.
Kekimizi kalıptan çıkarttıktan sonra servis tabağımıza ters çevirelim ve pişirme kağıdını yavaşça soyalım.
Kalıbı tekrar kekin üzerine yerleştirerek süt ile kekimizi ıslatalım.
Sütünü güzel bir şekilde çekmesi için kekimizi kremayı yapana kadar dinlenmeye bırakalım.
Kreması için içerisinde su bulunan uygun bir tencerenin üzerine suya temas etmeyecek şekilde cam kap yerleştirelim.
İçerisine beyaz çikolatayı ekleyelim ve benmari usulü eritelim.
Çikolatamız tamamen eridikten sonra ocaktan alalım.
Karıştırma kabının içerisine sıvı kremayı ve pudra şekerini alarak çırpalım.
Üzerine eritip soğuttuğumuz beyaz çikolatayı ilave edelim ve kremamız koyu bir kıvam alana kadar çırpalım.
Sütünü çeken kekimizin üzerine hazırladığımız kremamızı yayalım ve düzeltelim.
Pastamızı 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Ganaj için kremamızı uygun bir tencere de ısıtalım.
Ardından doğradığımız ya da elimizle böldüğümüz çikolatayı içine atıp karıştıralım.
Dinlenen pastamızı dolaptan alalım ve üzerine ilk sıcaklığı geçmiş ganajımızı pastaya yakın bir şekilde dökelim ve yayalım.
Tekrar buz dolabına alıp bir gece dolapta bekletelim ve servise hazır. Afiyet olsun.
Not: beyaz çikolatalı kremayı kekin üstüne dökmeden önce çilek ve çikolata parçaları ile kapladım dilerseniz o şekilde de yapabilirsiniz çok hafif ve güzel bir tat veri. Ganajımızı kesinlikle sıcak ve yukardan dökmeyelim krema sosumuzun üstüne yoksa hemen dağılır.
Despacito (Meyve İlaveli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı