Dev Gibi Kabaran Asla Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı (Silme) kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un(4,5-5 su bardağı)
Kızarmak için;
Sıvı yağ
Dev Gibi Kabaran Asla Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına ılık sütü,suyu,şekeri ve mayayı alarak maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
Tuzunu ekliyoruz. Ardından un ilavesi yapmaya başlıyoruz. Kontrollü bir şekilde un ekleyerek ele hafif yapışan yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalan hamuru tezgaha alıp biraz daha yoğurduktan sonra hamurdan küçük bezeler koparıp yuvarlıyoruz.
Bezelerin üzerlerini temiz bir bezle örtüp bu şekilde de 15 dakika kadar bekletiyoruz.
Daha sonra bezelerin üzerine elimizle hafif bastırıp orta kısımlarını oklava ile deliyoruz.
Sıvı yağ koyduğumuz tavada arkalı önlü kızartıp servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
Dev Gibi Kabaran Asla Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı (Silme) kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un(4,5-5 su bardağı)
Kızarmak için;
Sıvı yağ
Dev Gibi Kabaran Asla Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına ılık sütü,suyu,şekeri ve mayayı alarak maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
Tuzunu ekliyoruz. Ardından un ilavesi yapmaya başlıyoruz. Kontrollü bir şekilde un ekleyerek ele hafif yapışan yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalan hamuru tezgaha alıp biraz daha yoğurduktan sonra hamurdan küçük bezeler koparıp yuvarlıyoruz.
Bezelerin üzerlerini temiz bir bezle örtüp bu şekilde de 15 dakika kadar bekletiyoruz.
Daha sonra bezelerin üzerine elimizle hafif bastırıp orta kısımlarını oklava ile deliyoruz.
Sıvı yağ koyduğumuz tavada arkalı önlü kızartıp servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
Dev Gibi Kabaran Asla Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı