Dikdörtgen Borcamda Islak Kek (Sufle Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
Dikdörtgen Borcamda Islak Kek (Sufle Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle karıştırma kabımıza yumurtalarımızı alıyoruz.
Ardından şekerimizi ilave ediyoruz.
Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
Daha sonra yarım su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı sütümüzü ilave ediyoruz ve mikser kullanmadan hafifçe karıştırıyoruz.
Daha sonra unumuzu eleyerek diğer malzemelere ekliyoruz.Uumuzu mutlaka eleyelim. Kekimiz daha güzel kabaracaktır.
Son olarak kabartma tozu vanilya ve kakaomuzu ilave ederek kek hamurumuzu tamamlıyoruz.
Dikdörtgen borcamımızı yağlayarak kek hamurumuzu borcama alıyoruz. Biraz sallayarak dengeli dağılmasını sağlıyoruz.
170 derece fırında 25 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken sosumuzu hazırlıyoruz. Bir tencerenin içine 2 su bardağı süt ,yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı şeker ve 3 yemek kaşığı kakaomuzu alıyoruz ve kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Daha sonra pişen kekimizi fırından alıp ilk sıcağı çıkınca dilimliyoruz.
Sıcak sosumuzla buluşturuyoruz şimdiden afiyet olsun
Dikdörtgen Borcamda Islak Kek (Sufle Tadında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kek için:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
Dikdörtgen Borcamda Islak Kek (Sufle Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle karıştırma kabımıza yumurtalarımızı alıyoruz.
Ardından şekerimizi ilave ediyoruz.
Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
Daha sonra yarım su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı sütümüzü ilave ediyoruz ve mikser kullanmadan hafifçe karıştırıyoruz.
Daha sonra unumuzu eleyerek diğer malzemelere ekliyoruz.Uumuzu mutlaka eleyelim. Kekimiz daha güzel kabaracaktır.
Son olarak kabartma tozu vanilya ve kakaomuzu ilave ederek kek hamurumuzu tamamlıyoruz.
Dikdörtgen borcamımızı yağlayarak kek hamurumuzu borcama alıyoruz. Biraz sallayarak dengeli dağılmasını sağlıyoruz.
170 derece fırında 25 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken sosumuzu hazırlıyoruz. Bir tencerenin içine 2 su bardağı süt ,yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı şeker ve 3 yemek kaşığı kakaomuzu alıyoruz ve kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Daha sonra pişen kekimizi fırından alıp ilk sıcağı çıkınca dilimliyoruz.
Sıcak sosumuzla buluşturuyoruz şimdiden afiyet olsun
Dikdörtgen Borcamda Islak Kek (Sufle Tadında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı