Dikkat Kütür Kütür Kornişon Turşusu

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Dikkat Kütür Kütür Kornişon Turşusu Tanımı İçin Gereçler
3 kilo kornişon
1 kilo sirke
1 litre su
3 baş sarımsak
7_8 adet acı biber
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı toz şeker
2 dilim limon

Dikkat Kütür Kütür Kornişon Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ön hazırlık olarak kornison salataları güzelce enaz 3defa bol suda yıkayalım.
Kornişonlara bir çatal yada bıçakla delik açalım ki içine de sirke işlesin. Bu süreç bu seferlik yapmamız kâfi.
5 kiloluk bidona evvel bir ölçü kornişon ortalarına bir ölçü sarımsak ve biber akabinde tekrar kornişon.Bu süreci 5 kiloluk bidon dolana kadar yapalım. [*]Ortalarda elimizle bastıralım hava ve boşluk olmasın. [*]En sona gelince şeker ve bir dilim limonda ekleyelim. [*]Sirke, su ve kaya tuzunu karıştırıp turşu bidonunun ağzına gelecek formda dolduralım. [*]Kapağını sıkı sıkıya kapatalım asla hava almasın. [*]Kapağını açmadan enaz 20 gün olması için bekletelim.Nekadar çok beklerse turşu okadar lezzetli olur.
Dikkat Kütür Kütür Kornişon Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt