Son konular

Dillere Destan Bohça Kebabı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Dillere Destan Bohça Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

İç materyali için :
2 adet tavuk göğsü
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 adet soğan
1.5 çay bardağı garnitür
1 tatlı kaşığı domates salçası
100 gram kaşar peyniri rendesi
Tuz
Pulbiber
Krep hamuru için :
2 adet yumurta
2 su bardağından 2 parmak eksik un
2 su bardağı süt
Tuz
Pişirmek için sıvı yağ
Sosu için :

Beşamel sos (Ben hazır kullandım fakat elinde olmayanlar için) :
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Dillere Destan Bohça Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırınımız evvelce ısıtılmış 180 derece Tavukları,soğanı,domatesi,biberi sotelik doğrayalım.
Tavamıza sıvı yağ alıp soğanı kavurmaya başlayalım.
Kavrulan soğana tavuğu ekleyip kavurmaya devam edelim.
Tavuklar kavrulmaya başlayıp suyunu bıraktığında biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
Garnitürü,domatesi ekleyip kavurma sürecine devam edelim.
1 tatlı kaşığı salça,tuz,pülbiberi ekleyip karıştıralım. Ocağın altını kapatalım.
Ayrı bir kasede krep hamurunu çırpalım. Tavamızı 1 sefer yağlayıp hamurlarımızı pişirelim. Kenara ayıralım.
Beşamel sosumuzu da hazırlayalım. Tencereye yağımızı alalım. Unu ekleyelim kavurmaya başlayalım. Kokusu çıkan una sütümüzü ekleyelim.
Koyulaşan sosumuza tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım. Sosumuz hazır.
Kaşar peynirimizi de rendeleyip ayıralım.
Bir kaseye krep hamurumuzu alalım.
İçerisine biraz beşamel sos,kaşar ekledikten sonra hazırlamış olduğumuz tavuk harcından koyalım.
Kenarlarını iç kısma gerçek kapatıp zıt çevirip tepsimize koyalım.
Bütün hamurlarda birebir süreci tekrarladıktan sonra kalan beşamel sosumuzu üzerine koyalım.
Fırında besamel sosların üzeri kızarmaya başlayana kadar pişirelim.
Kızaran beşamel üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyip peynir eriyinceye kadar kızartalım.
Afiyet olsun.

Dillere Destan Bohça Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Bohça Kebabı Tanımı İçin Materyaller Krep hamuru için; 3 adet yumurta 3 su bardağı süt 2,5 su bardağı un İç harcı için; 500 gram kuşbaşı et 2 adet soğan 2 adet sivri biber Yarım kırmızı kapya biber 2 adet domates 1 kase haşlanmış bezelye, havuç 1 yemek kaşığı salça Tuz, karabiber, pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi İçin Malzemeler Krep için 2 adet yumurta 2 su bardağı süt (200 ml) 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağından biraz eksik un 2 yemek kaşığı sıvı yağ Sıvı yağ (pişirmek için) Tavuklu harcı için; 2 adet kuru soğan (yarım ay şeklinde doğranmış) 2 adet kırmızı biber (julyen) 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Bohça Kebabı Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için; 500g kuşbaşı doğranmış et 2 adet küçük boy soğan 1 adet kırmızı biber 2 adet yeşil biber 500g mantar Tuz Kekik Pulbiber Kimyon Karabiber Dışı için; 2 adet yufka Beşamel sosu için; 2 yemek kaşığı un 3su bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağı 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Tavuklu Krep Bohça Tanımı İçin Materyaller Krep için: 2 adet yumurta 1 su bardağı süt Yaklaşık yarım su bardağı un 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım paket kabartma tozu Tuz İç harcı için: 300 geri kadar tavuk göğsü 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 2 adet sivri biber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tavuklu Sebzeli Bohça Kebabı‍ Tarifi İçin Malzemeler Krep için malzemeler; 2 adet yumurta 2 bardak süt 3 yemek kaşığı sıvı yağ 7-8 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı tuz İç malzemeleri; 500 gr tavuk göğsü 1 orta boy kuru soğan 1 adet havuç 1 orta boy patates 1 adet rendelenmiş domates 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Üst Alt