Diş Buğdayı Tanımı İçin Malzemeler
1 kg buğday
Yarım kg nohut
1-1,5 su bardağı pudra şekeri (Damak tadınıza nazaran azaltabilir ya da artırabilirsiniz)
Süsleme için;
Fındık
Fıstık
Renkli pasta süsleri
Tarçın
Diş Buğdayı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Buğdayı ve nohutu bir gece evvelden sıcak suya koyup bekletiyoruz.
Ertesi gün başka farklı tencerelerde üzerlerini geçecek kadar su ile haşlıyoruz.
Yumuşadıklarında karıştırmak için her ikisini de büyük bir kaba döküyoruz.
Pudra şekerini denetimli halde ekleyerek uygunca karıştırıyoruz.
Dağıtacağınız kaplara hisse edip üzerlerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Bebişlerimizin inci üzere dişleri olması dileğiyle afiyet olsun
Diş Buğdayı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg buğday
Yarım kg nohut
1-1,5 su bardağı pudra şekeri (Damak tadınıza nazaran azaltabilir ya da artırabilirsiniz)
Süsleme için;
Fındık
Fıstık
Renkli pasta süsleri
Tarçın
Diş Buğdayı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Buğdayı ve nohutu bir gece evvelden sıcak suya koyup bekletiyoruz.
Ertesi gün başka farklı tencerelerde üzerlerini geçecek kadar su ile haşlıyoruz.
Yumuşadıklarında karıştırmak için her ikisini de büyük bir kaba döküyoruz.
Pudra şekerini denetimli halde ekleyerek uygunca karıştırıyoruz.
Dağıtacağınız kaplara hisse edip üzerlerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Bebişlerimizin inci üzere dişleri olması dileğiyle afiyet olsun
Diş Buğdayı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı