Diş Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için
7 tane l yumurta
1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 fiske tuz
1 su bardağı mısır nişastası
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıcak su
1,5 su bardağı un
Ara kreması için
1 litre süt
5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
6-7 yemek kaşığı şeker
3 yumurta bütün olarak ayırmadan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 poşet kremşanti
Yarım su bardağı süt (kremşantiyi çırpmak için)
1 paket vanilya
İç malzemesi için
Çikolata parçacıkları
Muz
Dış kaplaması için
8 poşet kremşanti
3 su bardağı soğuk su
Diş Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pandispanyayı hazırlayalım. Yumurtalar oda ısısında olsun. Yumurtaları beyaz ve sarılarını ayırıyoruz.
Akının içine şekerin yarısı döküp bir fiske tuzu da ekleyip yaklaşık 6-7 dakika çırpıyoruz. Kar hâline gelinceye kadar.
Başka bir kap içinde sarılarına şekeri çırpıyoruz iki dk kadar ve sıcak suyu dökerek çırpma işlemine devam ediyoruz.
Unu vanilyayı nişastayı kabartma tozunu eleyip bunları da yumurta sarılarının olduğu kaba dökerek çırpıyoruz. Buradan sonra mikserle işimiz bitiyor.
Bu karışıma çırptığımız yumurta aklarını üç parça olarak dökeceğiz.
İlk biraz spatula ile alıp karışıma katıyoruz altta üstten havalandırarak karıştırıyoruz mikser gibi çırpmayalım kabarmaz.
Yedirdikten sonra ikinci kez alıyoruz onu da alttan üstten kaşığı yuvarlak çember çeviriyormuş gibi spatula ile yediriyoruz üçüncü kez yumurta aklarını katacağımız zaman kabı dibindeki sulanmış kısmı dökmeden onu da katıyoruz.
Sarıları çırparken bekleyen ak kısmında biraz sulanma oluyor çünkü özellikle sıcak havalarda.
Yedirdikten sonra 25 cmlik kelepçeli kaba döküyoruz.
Çemberin yüksekliği 10 cm olmalı. Isıtılmış 200 derece fırına atıyoruz. 3 dakika 200 derece de piştikten sonra 160 dereceye alarak 35-40 dakika pişiriyoruz. Bu süreyi fırınınızın süresini bilerek devam edin.
Piştikten sonra telin üzerine ters çevirip soğutuyoruz.
Sonra streçleyip dolapta bir gece dinlendiriyoruz.
Ara kremasını yapmaya başlayalım. Orjinal pasta kreması tarifirdir çok beğeniyorum. Öncelikle un, süt, şeker, yumurta, nişastayı bir kaba alıp pürüzsüz olana dek çırpıyoruz.
Kabı ocağa alıp orta ateşte karıştırarak devam ediyoruz.
Göz göz olup iyice koyulaşıp kıvam alınca ocağı kapatıyoruz.
Tereyağı ve vanilyayı ekleyip hızlı hızlı çırpıyoruz. Hiç beklemeden hemen krema hava almayacak şekilde streçliyoruz kremanın üstüne streç koyuyoruz kabın değil. Böylelikle kabuklanmıyor.
Bir gece oda ısısında dinlendiriyoruz.
Dinlendikten sonra kremşantiyi süt ile çırpıp dinlenen kremamızın içine ekleyip pürüzsüz olana dek ikisini beraber çırpıyoruz ara kremamız hazır.
Pandispanyayı dört parça şekilde ayırarak kenara koyuyoruz alt tabanı koyup biraz sütle ıslatıp kremamızı sürüyoruz.
İçine çikolata parçacıkları muz serpiştiriyoruz.
Kremadan çikolataların üstüne de sürüyoruz ki pandispanya kaymasın.
Bütün katları yaptıktan sonra streçleyip bir gecede böyle dolap da dinlendiriyoruz.
Pastamızı pasta altına koyarak önce kenarlardan resimdeki gibi kesip yukarı kısmına sağlı sollu koyuyoruz.
Sonra ortasından keserek yavaşça ikiye ayırıp diş şeklini veriyoruz.
Dışını hazırladığımız kremşanti ile kaplayıp üzerini pürüzsüz şekilde kaplamaya gerek yok süslemesini kremşanti ile yapacaz yine.
Kapladıktan sonra bir sıkma torbası ve duyuyla süslemesini yapıyoruz.
Şeker hamurundan hazırladığım fiyonk gözler ağızı da yaptıktan sonra pastamızı 3 4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Diş Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Pandispanya için
7 tane l yumurta
1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 fiske tuz
1 su bardağı mısır nişastası
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıcak su
1,5 su bardağı un
Ara kreması için
1 litre süt
5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
6-7 yemek kaşığı şeker
3 yumurta bütün olarak ayırmadan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 poşet kremşanti
Yarım su bardağı süt (kremşantiyi çırpmak için)
1 paket vanilya
İç malzemesi için
Çikolata parçacıkları
Muz
Dış kaplaması için
8 poşet kremşanti
3 su bardağı soğuk su
Diş Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pandispanyayı hazırlayalım. Yumurtalar oda ısısında olsun. Yumurtaları beyaz ve sarılarını ayırıyoruz.
Akının içine şekerin yarısı döküp bir fiske tuzu da ekleyip yaklaşık 6-7 dakika çırpıyoruz. Kar hâline gelinceye kadar.
Başka bir kap içinde sarılarına şekeri çırpıyoruz iki dk kadar ve sıcak suyu dökerek çırpma işlemine devam ediyoruz.
Unu vanilyayı nişastayı kabartma tozunu eleyip bunları da yumurta sarılarının olduğu kaba dökerek çırpıyoruz. Buradan sonra mikserle işimiz bitiyor.
Bu karışıma çırptığımız yumurta aklarını üç parça olarak dökeceğiz.
İlk biraz spatula ile alıp karışıma katıyoruz altta üstten havalandırarak karıştırıyoruz mikser gibi çırpmayalım kabarmaz.
Yedirdikten sonra ikinci kez alıyoruz onu da alttan üstten kaşığı yuvarlak çember çeviriyormuş gibi spatula ile yediriyoruz üçüncü kez yumurta aklarını katacağımız zaman kabı dibindeki sulanmış kısmı dökmeden onu da katıyoruz.
Sarıları çırparken bekleyen ak kısmında biraz sulanma oluyor çünkü özellikle sıcak havalarda.
Yedirdikten sonra 25 cmlik kelepçeli kaba döküyoruz.
Çemberin yüksekliği 10 cm olmalı. Isıtılmış 200 derece fırına atıyoruz. 3 dakika 200 derece de piştikten sonra 160 dereceye alarak 35-40 dakika pişiriyoruz. Bu süreyi fırınınızın süresini bilerek devam edin.
Piştikten sonra telin üzerine ters çevirip soğutuyoruz.
Sonra streçleyip dolapta bir gece dinlendiriyoruz.
Ara kremasını yapmaya başlayalım. Orjinal pasta kreması tarifirdir çok beğeniyorum. Öncelikle un, süt, şeker, yumurta, nişastayı bir kaba alıp pürüzsüz olana dek çırpıyoruz.
Kabı ocağa alıp orta ateşte karıştırarak devam ediyoruz.
Göz göz olup iyice koyulaşıp kıvam alınca ocağı kapatıyoruz.
Tereyağı ve vanilyayı ekleyip hızlı hızlı çırpıyoruz. Hiç beklemeden hemen krema hava almayacak şekilde streçliyoruz kremanın üstüne streç koyuyoruz kabın değil. Böylelikle kabuklanmıyor.
Bir gece oda ısısında dinlendiriyoruz.
Dinlendikten sonra kremşantiyi süt ile çırpıp dinlenen kremamızın içine ekleyip pürüzsüz olana dek ikisini beraber çırpıyoruz ara kremamız hazır.
Pandispanyayı dört parça şekilde ayırarak kenara koyuyoruz alt tabanı koyup biraz sütle ıslatıp kremamızı sürüyoruz.
İçine çikolata parçacıkları muz serpiştiriyoruz.
Kremadan çikolataların üstüne de sürüyoruz ki pandispanya kaymasın.
Bütün katları yaptıktan sonra streçleyip bir gecede böyle dolap da dinlendiriyoruz.
Pastamızı pasta altına koyarak önce kenarlardan resimdeki gibi kesip yukarı kısmına sağlı sollu koyuyoruz.
Sonra ortasından keserek yavaşça ikiye ayırıp diş şeklini veriyoruz.
Dışını hazırladığımız kremşanti ile kaplayıp üzerini pürüzsüz şekilde kaplamaya gerek yok süslemesini kremşanti ile yapacaz yine.
Kapladıktan sonra bir sıkma torbası ve duyuyla süslemesini yapıyoruz.
Şeker hamurundan hazırladığım fiyonk gözler ağızı da yaptıktan sonra pastamızı 3 4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Diş Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı