Dışarda Yedikleriniz Kadar Lezzetli Et Tantuni (Ekmeğiyle Beraber)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Dışarda Yedikleriniz Kadar Lezzetli Et Tantuni (Ekmeğiyle Beraber) Tanımı İçin Gereçler

Ekmek İçin
4 su bardağı un
1 su bardağı+ 1 su bardağından 2 parmak eksik ılık su (Sıcağa yakın olsun)
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru toparlamak için ekstra un
Üzerine sürmek için su
(200 ml su bardağı)

Tantuni İçin
Yarım kilo dana et (Çok küçük doğranmış)
1,5 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 su bardağı kadar et suyu (Yoksa olağan sıcak su)
Garnitürler İçin
2 adet piyazlık doğranmış soğan
Çeyrek demet ince doğranmış maydanoz
Sumak
Çekirdekleri alınmış küp doğranmış domates
Acı biber turşusu

Dışarda Yedikleriniz Kadar Lezzetli Et Tantuni (Ekmeğiyle Beraber) Tanımı Yapılışı

Öncelikle hamur için bir kabın içine su, maya ve şekeri ekleyerek karıştıralım.
Daha sonra içine elenmiş unumuzu birer bardak ekleyerek tahta kaşıkla karıştırmaya başlayalım. Tuzu bu evrede ekleyelim.
Ortalama 4 su bardağından iki parmak eksik kadar un yetiyor. Biraz ele yapışan bir hamur elde edelim.
Tezgaha un serpip hamuru üzerine alalım dört-beş sefer katlayarak hamuru yuvarlayalım. Bunu yapmamızın sebebi hamurumuzun göz göz olması.
Yoğurduğumuz kaba un serpip hamurumuz alalım üzerini streçleyip, bir beze sarıp sıcak bir yerde 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru tekrar un serptiğimiz tezgaha alıp 4 modüle bölelim. Her bezeyi tekrar dört beş sefer katlayarak beze formuna getirelim.
Birinci yaptığımız bezeden başlayarak elimizle açalım ve katlayarak rulo formunda saralım kenarlarını inceltip, ileri geri yaparak ekmek formu verelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine bütün ekmeklerimizi dizelim. Üzerine nemli bir bez örtüp 20-25 dakika tekrar mayalandırma ya bırakalım.
Mayalanan ekmeklerimizin üzerine fırça ile çokça sürelim. Biraz kenar kısmından olacak halde uçtan uca derin bir halde keselim.
Evvelden ısıtılmış 230 derece fırında üzeri ve altı kızaracak biçimde pişirelim.
Fırını çalıştırmadan evvel yanmaz bir kabın içinde fırına çokça su koyalım. Ekmekler nemi çok sever.
Pişen ekmekleri fırından çıkartıp üzerlerine fırçayla tekrar su sürelim ve nemli bezde örtelim. Ekmekleriniz yumuşacık olacaktır.
Tantuni imali için etlerimizi minik minik doğrayalım ve içine 1, 5 su bardağı kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Bu ortada garnitürlerini hazırlayıp bir kenara alalım. Etlerimiz biraz yumuşadıktan sonra tuzunu ekleyelim. Suyunu çekip pişen etleri bir tabağa alalım.
Etleri pişirdiğimiz tavaya sıvıyağ ve tereyağını alıp biraz ısıtalım içine etlerimizi ekleyelim ve biraz kavuralım.
Daha sonra toz biber ve karabiberini ekleyelim ve et suyu ya da sıcak suyu yavaş yavaş ekleyelim.
Suyunu çok az çektirdikten sonra. Etlerin biraz sulu kalması değerli.
Ekmekleri ekmek ortası olacak biçimde keselim ve ortasını açıp bu sosa batıralım ve tavanın kapağını kapatıp biraz ısıtalım.
Ekmeğimizi alıp içine tantuniden bir ölçü koyalım.
İçine sırasıyla sumaklı soğan maydanoz karışımından ve domates koyup biraz tuz ve pul biber ekleyip ekmeği kapatalım. Ayran ve turşuyla afiyetle yiyebilirsiniz
 
Üst Alt