Son konular

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Börek

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Börek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yufka
Beyaz peynir
Maydanoz
İç sos için;
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sos için bütün gereçleri yumurta sarısı hariç karıştırıyoruz ( sarısı üzerine sürülecek) geniş bir kapda peynir ve maydanozu karıştırıyoruz.
Yufkaları geniş alana düz bir formda yerleştirip üzerine sosu uygunca boca ediyoruz.
Bu biçimde 3 yufkayı üst üste sereceğiz.
En son kata peyniri heryere denk gelecek biçimde serpiyoruz.
Sonra yufkanın iki köşesinden ortaya hakikat eşit halde rulo olarak sarp ortasında keserek ikiye ayırıyoruz.
Uzun halde olan yufkaları üçken formda keserek tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürerek, ister susam ister çörek otu serperek, 180 yahut 200 derece pişiriyoruz.
Afiyet olsun

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Unlu Patatesli Börek (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yufka 1 adet yumurta sarısı Susam İç harcı için; 3 adet haşlanmış patates 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 7-9 dal maydanoz 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kuru nane 3-4 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Puf Puf Kabaran Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Sodalı Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler 3 adet taze günlük yufka 1 şişe maden suyu ¾ su bardağı sıvı yağ 2 yumurta beyazı (Sarısı üzerine) İçi için; Az yağlı beyaz peynir veya lor peynir Üzerine; 2 adet yumurta sarısı (Ayırdığımız) Puf Puf Kabaran...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Ispanaklı Peynirli Nefis Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yufka İç harcı için; 500 gram ıspanak 1 adet kuru soğan Tuz karabiber pul biber sıvı yağ 250 gram beyaz peynir (Mümkünse yarım yağlı yada lor peynirde kullanabilirsiniz) Arasına sürmek için; Yarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Şöbiyet Tanımı (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka 125 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ İçi için; 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz İrmik kreması için; 2 su bardağı süt 1 çay bardağından bir parmak eksik irmik Çok az vanilya (çay kaşığı ucuyla) Şerbeti için; 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
3 Yufkayla Hazırlanan Çıtır Börek Hamayili Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yufka 5-6 kısım maydanoz 100 gram beyaz peynir 2 yemek kaşığı tereyağ 1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ 2 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı un Üzeri için Çörek otu ve 1 adet yumurta sarısı 3 Yufkayla Hazırlanan Çıtır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt