Son konular

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Rulo Simit Poğaça

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Rulo Simit Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık süt
Yarım şişe soda
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya
3.5 su bardağı un
İçi için;
3 yemek kaşığı labne peynir yahut tereyağ
1 su bardağı beyaz peynir
1 kırmızı kapya biber
1 yeşil biber
Bir tutam maydanoz
Üzeri için;
2 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı un
Susam, çörek otu

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Rulo Simit Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, soda, şeker ve kuru mayayı bir kasede karıştırdım. İçine tuzu ve yavaş yavaş unu ek ederek yoğurmaya başladım.
Hamurum kıvama gelince 3 4 dakika daha yoğurup ılık bir yerde üzerini kapatarak 30 dakika mayalandırdım.
Hamurum mayalanırken iç malzemeyi hazırladım. Biberleri ve maydanozları incecik kıydım.
Peyniri çatalla ezerek tüm karışımı harmanladım.
Dışı için küçük bir kasede pekmezi, suyu ve unu ek edip karıştırdım.
Mayalanan hamuru dikdörtgen formunda merdaneyle açtım. (2 3 cm)her yerine eşit gelecek formda evvel labne peyniri daha sonra harcımı hamura ek ettim.
Ucundan başlayarak rulo formunda sardım. En son yapışma noktasına biraz su sürüp hamura yapıştırdım.
Hamuru ikiye böldüm ve hamurun her yanına pekmezli harçtan sürüp çörekotu ve susamla her yerini kapladım.
2 parmak kalınlığında kesip (ben daha ince kestim daha çıtır olmasını istedim) yağlı kağıt serili tepsiye dizdim.
15 dakika tepsi mayası olduktan sonra evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar (20 dk) pişirdim.
Afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler ️6 adet yufka ️1 şişe soda ️Yarım su bardağı sıvı yağ İç harcı için; ️Yarım kilo ıspanak ️350 gr kesik(lor peyniri) ️1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ Tuz Üzeri için; ️1 adet yumurta sarısı ️2 yemek kaşığı yoğurt ️Susam/çörekotu Dışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yufka Beyaz peynir Maydanoz İç sos için; 1 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı karbonat Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle sos için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Yumuşacık Simit Poğaça Tanımı İçin Materyaller ︎3 su bardağı süt ︎Yarım su bardağı sıvı yağ ︎2 tatlı kaşığı şeker ︎1 tatlı kaşığı tuz ︎1 paket instant maya ︎Un Dışı için ︎4 yemek kaşığı pekmez ︎1 çay bardağı su İçi için ︎Kaşar peyniri Yumuşacık Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Nefis İç Harcıyla Tel Tel Ayrılan Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 400 ml ılık su 1 yemek kaşığı kuru maya 3 yemek kaşığı toz şeker 1.5 tatlı kaşığı tuz 1 yumurta akı Yarım çay bardağından bir parmak fazla sıvı yağ 800 gr kadar un Ara katları için Tepeleme 2 yemek kaşığı tereyağı 1 kase...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler Küçük uzunluk karnabahar Bulamak için sos; 1 çay bardağı süt 1 tane yumurta Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz İsteğe nazaran pul biber Sostan sonra bulamak için; 1 kase galeta unu (ben kendi hazırladığım galeta unumu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt