Son konular

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Topları

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Topları Tanımı İçin Malzemeler
3 adet kemiğinden sıyrılmış tavuk baget(1 kesim göğüs etide olur)
Yarım su bardağı galeta unu
1 orta uzunluk soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kırmızı toz biber
Kekik
Karabiber
Kimyon
Tuz
Bulamak için;
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı susam

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte için tavukları ,soğan ve sarımsağı mutfak robotuna koyup uygunca ezilene kadar çektiriyoruz.
Sonra karıştırma kabına alıp baharatları ve galeta unu ekleyip yoğuruyoruz .
Sonra cevizden küçük modüller koparıp yuvarlıyoruz vaktiniz varsa yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
Bu ortada yumurtamızı bir kapta çırpıyoruz( ben çok az sıvı yağ da ekledim )
Bir kaptada galeta unu ve susamı karıştırıyoruz.
Sonra tavuk toplarımızı evvel una ,sonra yumurta ve daha sonra susamlı galeta unu karışımına buluyoruz .
Ben airfryer de pişirdim siz fırında da pişirebilirsiniz 180° de pişiriyoruz.
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt