Dışı Kıyır İçi Kıtır Nefis Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
200 gram tereyağı yada margarin
Yarım su bardağı sıcak sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı yoğurdun susuz yerinden
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
Kurabiyemizi yapmak için dolap poşeti ve su bardağı
İç harcı için;
1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
1 çay bardağı fındık
2 çorba kaşığı fındık kreması (Kahvaltılık çikolatada olabilir)
Dışı Kıyır İçi Kıtır Nefis Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle genişçe bir kabın içine dolaptan çıkarmış olduğum yağımızı ve ateşte ısıttığım sıvı yağımızın üzerine ekleyip eriyinceye kadar mikserle yeterlice çırpalım.
Şekerimizi ekleyip bir kaç dakika daha çırpalım.
Nişasta, yoğurdumuzu ekleyip bir kaç dakika daha çırpalım.
Yumurtamızı da ekleyip unumuzuda yavaş yavaş ekleyip elimizle yoğuralım.
10 dakika bekletelim hamurumuz çok sert olmasın yoksa güzel sonuç alamayız yumuşak olacak.
Başka yandan iç harcımızı hazırlayalım.
Fındığımızı robottan çekelim çok ezmeyelim, bütün gereçleri karıştırıp hazırlayalım.
Kurabiyelerimizi yapmak için dolap poşeti ve bir su bardağına gereksinimimiz var.
Dolap poşetimizi ikiye kesip masaya alalım.
Fotoğraftaki üzere mandalina büyüklüğünde hamurumuzu alalım .
Hamurumuzun üstüne dolap poşetimizin başka yarısını kapatıp su bardağı yardımıyla hamurumuzu açıp iç harcını ekleyip saralım ve uç kısımlarını at nalı üzere form verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
175 dereceli ısınmış alt üst ayarda 30 dakika pişirelim .
Herkesin fırını tıpkı olmayabilir azıcık pembeleşince çıkarın, denetimli olun.
Fırından çıkan kurabiyelerimizi pudra şekeri ile servis yapalım.
Dışı Kıyır İçi Kıtır Nefis Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gram tereyağı yada margarin
Yarım su bardağı sıcak sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı yoğurdun susuz yerinden
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
Kurabiyemizi yapmak için dolap poşeti ve su bardağı
İç harcı için;
1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
1 çay bardağı fındık
2 çorba kaşığı fındık kreması (Kahvaltılık çikolatada olabilir)
Dışı Kıyır İçi Kıtır Nefis Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle genişçe bir kabın içine dolaptan çıkarmış olduğum yağımızı ve ateşte ısıttığım sıvı yağımızın üzerine ekleyip eriyinceye kadar mikserle yeterlice çırpalım.
Şekerimizi ekleyip bir kaç dakika daha çırpalım.
Nişasta, yoğurdumuzu ekleyip bir kaç dakika daha çırpalım.
Yumurtamızı da ekleyip unumuzuda yavaş yavaş ekleyip elimizle yoğuralım.
10 dakika bekletelim hamurumuz çok sert olmasın yoksa güzel sonuç alamayız yumuşak olacak.
Başka yandan iç harcımızı hazırlayalım.
Fındığımızı robottan çekelim çok ezmeyelim, bütün gereçleri karıştırıp hazırlayalım.
Kurabiyelerimizi yapmak için dolap poşeti ve bir su bardağına gereksinimimiz var.
Dolap poşetimizi ikiye kesip masaya alalım.
Fotoğraftaki üzere mandalina büyüklüğünde hamurumuzu alalım .
Hamurumuzun üstüne dolap poşetimizin başka yarısını kapatıp su bardağı yardımıyla hamurumuzu açıp iç harcını ekleyip saralım ve uç kısımlarını at nalı üzere form verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
175 dereceli ısınmış alt üst ayarda 30 dakika pişirelim .
Herkesin fırını tıpkı olmayabilir azıcık pembeleşince çıkarın, denetimli olun.
Fırından çıkan kurabiyelerimizi pudra şekeri ile servis yapalım.
Dışı Kıyır İçi Kıtır Nefis Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı