Diyarbakır Metodu Asma Yaprağında Sarma Ve Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler
10-15 adet kuru dolmalık patlıcan
10-15 adet kuru dolmalık biber
500 gram asma yaprak
3 adet orta uzunluk soğan
3-4 adet yeşil biber
2 adet orta uzunluk domates
Yarım demet maydanoz
4-5 diş sarımsak
3-4 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
Yarım su bardağı sumak suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 -4,5 su bardağı sıcak su
Diyarbakır Metodu Asma Yaprağında Sarma Ve Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kuru dolmalık gerecimizi sıcak suda 10-15 dakika kaynatalım. Asma yapraklarını sıcak suya dolu bir kaba bırakalım.
Soğanı, sarımsağı, biberi, maydanozu ufak ufak doğrayalım.
Doğradığımız gereçlerimizi bir kabın içine alıp üzerine yıkanmış suyu süzülmüş pirinçleri, baharatları, salçayı, sıvı yağı, eytin yağını ve sumak suyunda ek edip, karıştıralım.
Kurutmalık dolmalıklarımız ve asma yapraklarımızın suyunu süzüp içlerini harcımızla doldurup tencereye alalım.
Pişirmek için yarım çay bardağı zeytinyağı ve sıcak suyunuda ekleyip evvel yüksek ateşte, sonra orta ateşte pişirelim. Afiyet olsun .
Not: Tercihe nazaran kuşbaşı et yahut kıymada kullanabilirsiniz. Ben kullanmadım .
Diyarbakır Yolu Asma Yaprağında Sarma Ve Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
10-15 adet kuru dolmalık patlıcan
10-15 adet kuru dolmalık biber
500 gram asma yaprak
3 adet orta uzunluk soğan
3-4 adet yeşil biber
2 adet orta uzunluk domates
Yarım demet maydanoz
4-5 diş sarımsak
3-4 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
Yarım su bardağı sumak suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 -4,5 su bardağı sıcak su
Diyarbakır Metodu Asma Yaprağında Sarma Ve Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kuru dolmalık gerecimizi sıcak suda 10-15 dakika kaynatalım. Asma yapraklarını sıcak suya dolu bir kaba bırakalım.
Soğanı, sarımsağı, biberi, maydanozu ufak ufak doğrayalım.
Doğradığımız gereçlerimizi bir kabın içine alıp üzerine yıkanmış suyu süzülmüş pirinçleri, baharatları, salçayı, sıvı yağı, eytin yağını ve sumak suyunda ek edip, karıştıralım.
Kurutmalık dolmalıklarımız ve asma yapraklarımızın suyunu süzüp içlerini harcımızla doldurup tencereye alalım.
Pişirmek için yarım çay bardağı zeytinyağı ve sıcak suyunuda ekleyip evvel yüksek ateşte, sonra orta ateşte pişirelim. Afiyet olsun .
Not: Tercihe nazaran kuşbaşı et yahut kıymada kullanabilirsiniz. Ben kullanmadım .
Diyarbakır Yolu Asma Yaprağında Sarma Ve Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı