Diyet Bozdurur Şahanelikte Tavuk Tantuni (Zurna dürüm)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Diyet Bozdurur Şahanelikte Tavuk Tantuni (Zurna dürüm) Tanımı İçin Malzemeler
️1,400 gram tavuk göğsü
️1,5 çay bardağı sıvı yağ
️2 tepeleme yemek kaşığı kırmızı toz biber
️1,5 tatlı kaşığı tuz
️1,5 çay bardağı kaynar su
️4 adet orta uzunluk mor soğan
️1 tatlı kaşığı sumak
️4 adet orta uzunluk domates
️1 kase kıyılmış maydanoz
️1 kase dilimlenmiş kornişon turşu
️Acı pul biber
️En büyük uzunluk lavaş dürüm ekmeği
Cin biberi
️5-6 adet orta uzunluk, kızartılmış patates
️Çay bardağı ölçüm 150 ml.


Diyet Bozdurur Şahanelikte Tavuk Tantuni (Zurna dürüm) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü uzunluktan tutup kalın yerinden bıçakla ikiye ayırarak kesip inceltelim.
Minicik küpler halinde doğrayalım. Domates ve soğanı ince jülyen halde doğrayıp hazır edelim. Soğana sumak katıp karıştıralım.
Patatesleri fritözde kızartalım.
Hazırlık etapları bittikten sonra;.
Derin tavamız içine 2 kaşık sıvı yağ ekleyip en yüksek ateşte tavayı kızdıralım.
İçine etimizi döküp ocağın altını biraz kısalım. Karıştırarak etin rengi biraz dönene dek 3-5 dk kavuralım.
Sonra üzerine kapak örtelim ve ocağı orta düzeye indirelim etimizin suyunu salmasını bekleyelim. Ortada bir karıştırarak sulanmış eti 30 dk pişirelim.
Sonra kapağını kaldıralım, hiç suyu kalmayana dek karıştırarak yüksek ateşte eti kavuralım.
Susuz kalan et içine sıvı yağını ekleyelim. Kırmızı toz biber ve tuzunu ek edelim. 2-3 çeşit kavuralım sonra kaynar suyunu ekleyelim ve ocaktan indirelim.
Lavaşlarımızı etin yağlı suyuna yeterlice batırarak bulayalım ve tezgaha alalım, sonra, içine patates, et ve tüm malzemeyi dolduralım pul biber serpelim ve rulo formunda sıkıca saralım.
Tava içindeki yağdan bir fırça ile alıp ruloların üstlerine güzelce sürelim. Cin biberi ve ayran eşliğinde afiyetle servis edebiliriz. Şifa olsun afiyetle.
Diyet Bozdurur Şahanelikte Tavuk Tantuni (Zurna dürüm) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tantuni Tadında Tavuk Dürüm (Bu Lezzete Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler 2 parça kemiksiz göğüs 1 adet soğan 2 adet sivri biber 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı salça Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım kase domates sosu (Ben kışlık konserveden kullandım yoksa 1 adet domates rendesi ) Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Tantuni (Tavuk Dürüm) Tanımı İçin Materyaller 1 paket tavuk göğsü Zeytinyağı Karabiber Kimyon Kırmızı toz biber ve ya pul biber(acı severler acı pul biber tercih edebilirler) Lavaş ekmeği ben hazır kullandım İçine koymak için: 2 adet soğan 2-3 domates Maydanoz, tuz Marul Tantuni (Tavuk Dürüm)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tavuk Tantuni Dürüm Tanımı İçin Gereçler 500 gram tavuk göğsü 3-4 su bardağı su haşlamak için su 3 yemek kaşığı zeytinyağı Karabiber Kimyon Pul biber Yufka ekmek İçi için 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı sumak 1 adet domates Göz kararı maydanoz ( Ben az kullandım zira konut halkı sade yedi )...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tavuk Ciğer Tantuni Dürüm Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo tavuk ciğer Silme çay kaşığı kimyon Yarım çay bardağı su Karabiber,pul biber, kekik Yarım çay bardağı sıvı yağ Salatası için; Domates Maydanoz 1 adet kuru soğan Sumak Tuz Tavuk Ciğer Tantuni Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Tavuk Tantuni Dürüm Tanımı İçin Materyaller Tavuk için: 1 kilo tavuk göğsü 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Ortası için: Kuru soğan Maydanoz Domates Marul Tavuk Tantuni Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tavuk göğüs etini minik küpler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt