Son konular

Döğme (Hatay Usulü)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Döğme (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
1 tavuk göğsü
1 küçük parça kuyruk yağı (Olmasada olur)
2 adet soğan
1 kg buğday
1 kase haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
Üzeri için
Tereyağı
Pulbiber

Döğme (Hatay Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikler tavuğumuzu ve kuyruk yağımızı düdüklü tencerede 40 dakika kadar haşlıyoruz ve didikliyoruz. Sonrasında buğdayımızı iyice yıkayıp süzüp haşladığımız tavuk suyunun içerisine katıyoruz.
Ayrı bir kabın içine soğanı ortadan ikiye bölüp iri iri doğruyoruz ve üzerine salçamızı kimyonumuzuda ekleyip elimizle ovuşturuyoruz tenceremizin içine ekliyoruz.
Tekrar düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp kaynadıktan sonra 40 dakika kadar daha pişiriyoruz.
Son olarakta havasını aldığımız tenceremizin kapağını açıp 1 kase haşlanmış nohutumuzuda ekleyip tokmak yada tahta kaşık yardımıyla iyice vurarak karıştırıyoruz.
Ayrı bir tavada tereyağımızı eritip pulbiber ekliyoruz. Servis yapacağımız zaman tabaklarımızın üzerinde gezdiriyoruz. Afiyet olsun
Döğme (Hatay Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Hatay Usulü Humus Tarifi İçin Malzemeler 1 kase haşlanmış nohut 3 diş sarımsak 5 yemek kaşığı tahin 1 limonun suyu Tuz Üzeri için: Pulbiber, kimyon, zeytinyağı, maydanoz Hatay Usulü Humus Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Haşlanmış nohut, sarımsak, tahin, limon suyu ve tuz rondoya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Denizli Usulü Sızırma Tarifi İçin Malzemeler Kemikli et 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber 1 adet limon 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı pul biber Denizli Usulü Sızırma Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Etleri düdüklü tenceremize yerleştirirken aralarına baharatlarımızı limonumuzu ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Aşur (Hatay Usulü Keşkek) Tarifi İçin Malzemeler Yarım kg aşurluk et (ya da tavuk eti) Yarım kg dövme buğday Yarım su bardağı nohut 1.5 yemek kaşığı biber salçası 2 adet soğan Üzeri için; 3 yemek kaşığı tereyağı Kimyon Ceviz içi Aşur (Hatay Usulü Keşkek) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı mercimek 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet patates 6 bardak sıcak su 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket knor et suyu Üzeri için Toz kırmızıbiber Tereyağı Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Pazı Sarması (Zılk Sarması) Hatay Usulü Tarifi İçin Malzemeler Pazı yaprağı ( zılk ) Kaynamış su İç harcı için gerekli olanlar; 2 kase pirinç 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kuru nane 2 yemek kaşığı domates salçası Yeteri kadar tuz 1,5 çay bardağı sıvı yağ 4 yemek kaşığı nar ekşisi Pazı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt