Döğme Pilavının Değişik Lezzeti (Karamelize Soğan İle)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Döğme Pilavının Değişik Lezzeti (Karamelize Soğan İle) Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo döğme
1 lt kemik suyu yaklaşık yarım lt kaynamış su
1 yemek kaşığı tuz
2 orta uzunluk soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber

Döğme Pilavının Değişik Lezzeti (Karamelize Soğan İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar
Öncelikle tencereye döğmemizi sıcak suyla buluşturup tuzumuzu da koyup kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra küçük ocağa yahut büyük ocakta kısık olacak halde pişirme sürecini başlatıyoruz belli bir mühletten sonra suyu çekilecektir.
Çekilince kemik suyunu koyup pişmesi devam edecektir (döğmenizin durumuna nazaran kemik suyunu ve ya sucak suyu fazlalaştırabilir yahut azaltabilirsiniz )
Döğmemizin piştiğini anlayınca ocaktan alıyoruz. Yemek dinlenirken öbür bir tavada sıvı yağımızı ve tereyağımızı ocağa alıyoruz yağ eriyince soğanımızı jülyen halinde doğrayıp yağ ile buluşturuyoruz. Büsbütün karamelize olduğunu anladığımızda karabiberi de koyup karıştırıp ocağımızı kapatıyoruz.
Dinlenen döğmemiz ile buluşturuyoruz.
Karamelize soğanlı döğme pilavımız servise hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Döğme Pilavının Değişik Lezzeti (Karamelize Soğan İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Çok Pratik Karamelize Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler 2 adet soğan (kırmızı ya da beyaz) 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı şeker Çeyrek çay bardağından biraz eksik su (20 ml) 1 yemek kaşığı nar ekşisi Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı pul biber Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Hamburger (Hamurger Ekmeği+Köftesi+Karamelize Soğanı İle) Tanımı İçin Materyaller Hamburger köftesi için; 500 gram kıyma Yarım çay bardağı galeta unu 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 tutam maydanoz 1 yemek kaşığı ketçap 1 tatlı kaşığı sirke Köfte baharatı Kimyon Tuz Hamburger ekmeği için ; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Hardal Sarması (Değişik Ve Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler 3 bağ hardal İç harcı için: Yarım kilo pirinç 2 tane büyük kuru soğan Yarım demet maydanoz 1 çay bardağı zeytinyağ Yarım çay bardağı sıvı yağ 1.5 yemek kaşığı biber salçası 6 kaşık domates sosu 1 er tatlı kaşığı pulbiber ,karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Enfes Lezzeti İle Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler 1 kg un 1 su bardağı ılık süt 2 su bardağı ılık su 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 1,5 yemek kaşığı tuz 1 paket maya İç harcı için; 700 gram kıyma 2 adet büyük uzunluk soğan 2 adet domates 5 adet yeşil biber 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Lezzeti Harikulade Soğanlı Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı pirinç 1 adet orta uzunluk kuru soğan 1 adet havuç 4 diş sarımsak 1 fincan sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tablet tavuk bulyon 2.5 su bardağı su Lezzeti Harikulade Soğanlı Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt