SoruCevap
Yeni Üye
Doğum Gunu Pastası Yapımı
Doğum Gunu Pastası Yapılışı
Doğum Gunu Pastası Malzemeleri:
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
4 yemek kaşığı su
12 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması icin:
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı tozşeker
1 yumurta
2,5 su bardağı sut
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Uzeri icin:
1,5 su bardağı soğuk sut
2 paket kremşanti
100 gr kadar beyaz cikolata
Doğum Gunu Pastası Hazırlanışı: Pandispanya icin oda ısısındaki yumurtaları tozşekerle kabarıp krema gibi olana kadar, yaklaşık 5 dakika yuksek hızda cırpın Suyu ilave edip karıştırın Uzerine unu vanilya ve kabartma tozu ile birlikte eleyip duşuk devirde birleşene kadar karıştırın Tercihen kelepceli veya normal yuvarlak pasta kalıbınızı yağlayıp unladıktan sonra hamuru koyup 170C dereceli ısıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişin 45 dakika bekletip kalıptan ayırarak soğumaya bırakın
Bu arada kreması icin yumurta ve şekeri bir tencerede tel cırpıcı ile cırpın Unu ilave edip karıştırdıktan sonra sutunu karıştırarak koyup orta ısıdaki ocakta koyulaşıp kabarciklar cıkarmaya başlayana kadar karıştırarak pişirin Altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyerek soğumaya bırakın
Ust krem şantisini soğuk sutle hazırlayıp dolapta bekletin Kremşantinin ucte birini soğumuş ic kremaya ekleyip tel cırpıcı ile cırpın
Pastayı tırtıllı buyuk bıcak ile uce kesin İlk katı pasta servis tabağına alıp kremanın yarısı dokun İkinci katı yerletirip tekrar kremasını yayın ve ucuncu parcayı ekleyin Kremşanti ile pastanın heryerini kaplayın Beyaz cikolatayı tezgahın uzerine alıp bıcakla uzerinden gecip sıyırarak cikolata parcaları elde edin Bunları elinizde cok tutmadan (elleriniz cok sıcaksa bir tatlı kaşığı kullanın) pastanın uzerine aktarıp hertarafını beyaz cikolata parcaları ile kaplayın
Afiyet olsun
alıntı
Doğum Gunu Pastası Yapılışı
Doğum Gunu Pastası Malzemeleri:
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
4 yemek kaşığı su
12 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması icin:
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı tozşeker
1 yumurta
2,5 su bardağı sut
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Uzeri icin:
1,5 su bardağı soğuk sut
2 paket kremşanti
100 gr kadar beyaz cikolata
Doğum Gunu Pastası Hazırlanışı: Pandispanya icin oda ısısındaki yumurtaları tozşekerle kabarıp krema gibi olana kadar, yaklaşık 5 dakika yuksek hızda cırpın Suyu ilave edip karıştırın Uzerine unu vanilya ve kabartma tozu ile birlikte eleyip duşuk devirde birleşene kadar karıştırın Tercihen kelepceli veya normal yuvarlak pasta kalıbınızı yağlayıp unladıktan sonra hamuru koyup 170C dereceli ısıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişin 45 dakika bekletip kalıptan ayırarak soğumaya bırakın
Bu arada kreması icin yumurta ve şekeri bir tencerede tel cırpıcı ile cırpın Unu ilave edip karıştırdıktan sonra sutunu karıştırarak koyup orta ısıdaki ocakta koyulaşıp kabarciklar cıkarmaya başlayana kadar karıştırarak pişirin Altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyerek soğumaya bırakın
Ust krem şantisini soğuk sutle hazırlayıp dolapta bekletin Kremşantinin ucte birini soğumuş ic kremaya ekleyip tel cırpıcı ile cırpın
Pastayı tırtıllı buyuk bıcak ile uce kesin İlk katı pasta servis tabağına alıp kremanın yarısı dokun İkinci katı yerletirip tekrar kremasını yayın ve ucuncu parcayı ekleyin Kremşanti ile pastanın heryerini kaplayın Beyaz cikolatayı tezgahın uzerine alıp bıcakla uzerinden gecip sıyırarak cikolata parcaları elde edin Bunları elinizde cok tutmadan (elleriniz cok sıcaksa bir tatlı kaşığı kullanın) pastanın uzerine aktarıp hertarafını beyaz cikolata parcaları ile kaplayın
Afiyet olsun
alıntı