Son konular

Doğuştan Islak Kek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Doğuştan Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
5 adet m uzunluk yumurta
1 bardak (200 gr) şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak (100 gr) un
50 gram kakao
100 ml ılık su
1 tatlı kaşığı granül kahve
1/4 (çeyrek) bardak (60 ml) sıvı yağ
1 yemek kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
1 fiske tuz
Bardak ölçüm 240 ml


Doğuştan Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurtanın beyaz ve sarılarını ayıralım. Beyazları biraz çarptıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve kâr üzere krema kıvamına gelesiye kadar çırpalım.
Şekerin yarısını yumurta beyazına kaşık kaşık ekleyerek mikser ile 5 6 dakika çırpalım.
Köpük köpük kar üzere elde ettiğimiz yumurta beyazımız hazır.
Kakao ve kahveyi salep kıvamında olacak biçimde suda eritelim ve bir kenara alalım. Artık sıra yumurta sarılarında.
Yumurta sarılarına kalan şekeri ekleyelim ve yeniden krema kıvamında muhtemele kadar çırpalım.
Un ve yumurta beyazı hariç öbür gereçleri yumurta sarılı harca ekleyip homojen bir formda mümküne kadar çırpalım.
Unu yavaş yavaş ek ederek spatula ile söndürmeden karıştıralım.
Yumurta beyazını 4 kez da olacak formda spatula ile katlaya katlaya yedirelim.
Kullanacağımız baton kalıbı yağlı kağıt ile kaplayalım. Harcı içine dökelim.
Artık değerli olan nokta baton kalıbımız sığacak bir formda öteki bir tepsinin içine baton kalıbımızı oturtup öbür tepsinin içine yarısına kadar kaynar su ekleyelim.
Evvelce ısıtılmış 160 derece alt üst ayarlı fırın da (Fan katiyetle kapalı olacak ) 30 dakika pişirelim.
Daha sonra fırın ayarımızı 140 dereceye indirelim ve 45 dakika da bu biçimde pişirelim.
Bu sıcaklıklar baton kalıp için geçerlidir. 20 cm lik yuvarlak kalıp da tıpkı müddete uyabilirsiniz ama diğer kalıp kullanacaksanız müddetler değişir.
Kekimiz pişerken hiç kapak açılmayacak ve de kurdan testi yapılmayacak.
Bu noktalara uyduktan sonra elinizde mükemmel bir pasta olacak. denemeyen kalmasın
 

Similar threads

  • Soru
Islak Kek (Baton Kek Kalıbında) Tanımı İçin Materyaller 4 adet yumurta 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya, kabartma tozu 3 yemek kaşığı kakao 2,5 su bardağı un Sosu için: 1 yahut 2 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı tozşeker 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Yumuşacık Nemli Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler 200 ml su bardağı kullandım 4 adet yumurta (yumurtalar büyükse 3 adet yeterli olacaktır.) 1 su bardağı şeker 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 su bardağı+1 çorba kaşığı un 3-3 buçuk çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Mis Gibi Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 bardak toz şeker (190g) 1 bardak sıvı yağ (170ml) 1 bardak süt (200ml) 1 limonun kabuğu 1/2 (yarım) limonun suyu (yarım limon) 1 paket kabartma tozu 2.5 su bardağı un Pudra şekerli limonlu glazür için; 1 kahve fincanı pudra şekeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Enfes Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı süt Çeyrek limon suyu ve çeyrek limon kabuğu rendesi 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 su bardağı un 2 adet orta boy havuç Yarım su bardağı ceviz içi 1 çay kaşığı tarçın 5-6...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Peynirli Cevizli Baton Kek Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt(sulu yerinden) Yarım su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir 1 tutam maydanoz 1,5 su bardağı un Çörek otu Üzerine serpmek için; 1 küçük kase çekilmiş ceviz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt