Dolgulu Köfte (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
800 gram kıyma
2 adet rendelenmiş kuru soğan
2 adet yumurta
2 su bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Yarım su bardağı su
İç harcı için;
300 gram kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İsteğe bağlı hem köfteye hemde iç harcına maydanoz kullanabilirsiniz
Üstü için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Dolgulu Köfte (Yöresel) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce iç harcı için; bir tavaya sıvı yağını koyalım ve üzerine kıymaları atarak suyunu çekene kadar kavuralım.
Sonra üzerine rendelenmiş soğanları atalım biraz daha kavuralım. En son baharatını atalım ve ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım.
Köftesi için; ince bulgur hariç bütün malzemeleri geniş bir kabın içine alarak harmanlayalım. Daha sonra yavaş yavaş ince bulguru katalım ve güzelce yoğuralım yaklaşık 15 dakika kadar.
Daha sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alarak elimizde sıkılaştıralım ve içini oyarak aldığı kadar içine harç koyalım, bu şekilde kapatalım.
Bir kaseye su koyalım elimize suya batırarak köftenin düzgün olmasını sağlayalım bu şekilde hepsini hazırlayalım.
Daha sonra, geniş bir tencerede kaynamış suyun içerisine kimseleri atalım köfteler suyun içinde kalacak şekilde su olması gerekiyor. Köfteleri attıktan sonra su kaynayınca 15 dakika pişirelim.
En son küçük bir tavada tereyağını eritelim hafif kızartalım. Ocağın kapattıktan sonra içine kırmızı biberi atalım ve köftelerimizi üzerine istediğimiz kadar dökerek servis yapalım.
Dolgulu Köfte (Yöresel) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için;
800 gram kıyma
2 adet rendelenmiş kuru soğan
2 adet yumurta
2 su bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Yarım su bardağı su
İç harcı için;
300 gram kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İsteğe bağlı hem köfteye hemde iç harcına maydanoz kullanabilirsiniz
Üstü için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Dolgulu Köfte (Yöresel) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce iç harcı için; bir tavaya sıvı yağını koyalım ve üzerine kıymaları atarak suyunu çekene kadar kavuralım.
Sonra üzerine rendelenmiş soğanları atalım biraz daha kavuralım. En son baharatını atalım ve ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım.
Köftesi için; ince bulgur hariç bütün malzemeleri geniş bir kabın içine alarak harmanlayalım. Daha sonra yavaş yavaş ince bulguru katalım ve güzelce yoğuralım yaklaşık 15 dakika kadar.
Daha sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alarak elimizde sıkılaştıralım ve içini oyarak aldığı kadar içine harç koyalım, bu şekilde kapatalım.
Bir kaseye su koyalım elimize suya batırarak köftenin düzgün olmasını sağlayalım bu şekilde hepsini hazırlayalım.
Daha sonra, geniş bir tencerede kaynamış suyun içerisine kimseleri atalım köfteler suyun içinde kalacak şekilde su olması gerekiyor. Köfteleri attıktan sonra su kaynayınca 15 dakika pişirelim.
En son küçük bir tavada tereyağını eritelim hafif kızartalım. Ocağın kapattıktan sonra içine kırmızı biberi atalım ve köftelerimizi üzerine istediğimiz kadar dökerek servis yapalım.
Dolgulu Köfte (Yöresel) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı