Dolgulu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet kapya biber
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı tuz
Zeytinyağı
Tereyağı
Üzeri için;
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Dolgulu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğüslerini sudan geçirdikten sonra kesme tahtasına alın.
Bıçak yardımı ile tavuğu ortadan ikiye açın. Pişerken içinin çiğ kalmaması için alt ve üst katmanları bıçak ile inceltin.
İki göğüse de aynı işlemi uyguladıktan sonra marinesi için zeytinyağ, kırmızı toz biber, kekik ve karabiber ile tavukların içine dışına masaj yaparak yedirin.
Ardından üzerini kapatarak buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakın.
Dolgusu için yarım ay şeklinde doğradığınız soğan, kapya biber ve sarımsağı zeytinyağı eklediğiniz tavada pişirin. Tavukla beraber fırında da pişeceği için tamamen pişirmenize gerek yok, biraz diri kalabilirler.
Piştikten sonra tuzunu iç harca ekleyin.
Tavukları yağlı kağıt serili tepsiye alarak ortalarına harçtan doldurun.
Bu aşamada içlerine birkaç küçük parça tereyağı koyun.
Tavukların içlerini doldurduktan sonra üzerlerine de küçük tereyağı parçaları bırakın.
Önceden ısıtılmış 190° fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Süre fırına göre farklılık gösterebilir. Kontrollü pişirmenizi öneriyorum.
Fırından çıkarmadan 5 dakika kadar önce üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin.
Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Dolgulu Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet kapya biber
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı tuz
Zeytinyağı
Tereyağı
Üzeri için;
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Dolgulu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğüslerini sudan geçirdikten sonra kesme tahtasına alın.
Bıçak yardımı ile tavuğu ortadan ikiye açın. Pişerken içinin çiğ kalmaması için alt ve üst katmanları bıçak ile inceltin.
İki göğüse de aynı işlemi uyguladıktan sonra marinesi için zeytinyağ, kırmızı toz biber, kekik ve karabiber ile tavukların içine dışına masaj yaparak yedirin.
Ardından üzerini kapatarak buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakın.
Dolgusu için yarım ay şeklinde doğradığınız soğan, kapya biber ve sarımsağı zeytinyağı eklediğiniz tavada pişirin. Tavukla beraber fırında da pişeceği için tamamen pişirmenize gerek yok, biraz diri kalabilirler.
Piştikten sonra tuzunu iç harca ekleyin.
Tavukları yağlı kağıt serili tepsiye alarak ortalarına harçtan doldurun.
Bu aşamada içlerine birkaç küçük parça tereyağı koyun.
Tavukların içlerini doldurduktan sonra üzerlerine de küçük tereyağı parçaları bırakın.
Önceden ısıtılmış 190° fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Süre fırına göre farklılık gösterebilir. Kontrollü pişirmenizi öneriyorum.
Fırından çıkarmadan 5 dakika kadar önce üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin.
Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Dolgulu Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı