SoruCevap
Yeni Üye
Dolma (Kuru Patlıcan Biber Soğan Ve Asma Yaprağı) Tanımı İçin Malzemeler
Asma yaprağı
15 adet kuru patlıcan
13 adet kuru biber
2 adet orta uzunluk domates
3 adet orta uzunluk soğan
3 adet yeşil biber
1 demet maydanoz
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
4 yemek kaşığı tane sumak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Beştürlü karabiber pulbiber kimyon kırmızı toz biber isot kuru reyhan
Dolma (Kuru Patlıcan Biber Soğan Ve Asma Yaprağı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tenceremizi ocağa alalım ve kuru biberlerimizi ve orta uzunluk soğanımızı ekleyelim.
Üzerleri üç parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayana kadar kaynamaya bırakalım ( tıpkı süreci kuru patlıcan içinde yapıyoruz)
Dolmamızın iç harcını hazırlayalım. Sumağımızı derin bir kaba alalım ve 3 bardak sıcak su ekleyelim üzerine bekletelim.
Biberlerimizi ,soğanımızı ,maydanozumuzu küçük küçük doğrayalım.
Doğranmış halleriyle tekrar üçünü süzgeçte yıkıyalım ve karıştırma kabımıza alalım.
Üzerine pirinç ve bulgurumuzu da yıkayıp ekleyelim domateslerimizi de ekleyelim.
Baharatlarımızı da ekleyip karıştıralım sonra salçasını süzdüğümüz bi bardak sumağımızın suyunu zeytinyağı sıvı yağımızı ve tuzumuzu ekleyelim.
İç harcımız hazır pişirmeden dolduracaz.
Dolmalarımızı haşladığımız biber patlıcan üzüm yaprağımız ve soğanımız doldurmaya hazır doldurup karışık bırakalım .
Tenceremize doldurma süreci bittikten sonra dolmalarımızın üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpelim.
Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim dolmalarımız kaynamaya başlayınca orta ateşte pişirmeye bırakalım.
20 dakika geçtikten sonra bir bardak sumak suyumuzu ekleyelim ve tekrar pişmeye bırakalım. Orta ara denetim edelim.
Pişince ocaktan alalım servise hazır afiyet olsun
Dolma (Kuru Patlıcan Biber Soğan Ve Asma Yaprağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Asma yaprağı
15 adet kuru patlıcan
13 adet kuru biber
2 adet orta uzunluk domates
3 adet orta uzunluk soğan
3 adet yeşil biber
1 demet maydanoz
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
4 yemek kaşığı tane sumak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Beştürlü karabiber pulbiber kimyon kırmızı toz biber isot kuru reyhan
Dolma (Kuru Patlıcan Biber Soğan Ve Asma Yaprağı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tenceremizi ocağa alalım ve kuru biberlerimizi ve orta uzunluk soğanımızı ekleyelim.
Üzerleri üç parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayana kadar kaynamaya bırakalım ( tıpkı süreci kuru patlıcan içinde yapıyoruz)
Dolmamızın iç harcını hazırlayalım. Sumağımızı derin bir kaba alalım ve 3 bardak sıcak su ekleyelim üzerine bekletelim.
Biberlerimizi ,soğanımızı ,maydanozumuzu küçük küçük doğrayalım.
Doğranmış halleriyle tekrar üçünü süzgeçte yıkıyalım ve karıştırma kabımıza alalım.
Üzerine pirinç ve bulgurumuzu da yıkayıp ekleyelim domateslerimizi de ekleyelim.
Baharatlarımızı da ekleyip karıştıralım sonra salçasını süzdüğümüz bi bardak sumağımızın suyunu zeytinyağı sıvı yağımızı ve tuzumuzu ekleyelim.
İç harcımız hazır pişirmeden dolduracaz.
Dolmalarımızı haşladığımız biber patlıcan üzüm yaprağımız ve soğanımız doldurmaya hazır doldurup karışık bırakalım .
Tenceremize doldurma süreci bittikten sonra dolmalarımızın üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpelim.
Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim dolmalarımız kaynamaya başlayınca orta ateşte pişirmeye bırakalım.
20 dakika geçtikten sonra bir bardak sumak suyumuzu ekleyelim ve tekrar pişmeye bırakalım. Orta ara denetim edelim.
Pişince ocaktan alalım servise hazır afiyet olsun
Dolma (Kuru Patlıcan Biber Soğan Ve Asma Yaprağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı