Dolma (Kuru Patlıcan Biber Soğan Ve Asma Yaprağı)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Dolma (Kuru Patlıcan Biber Soğan Ve Asma Yaprağı) Tanımı İçin Malzemeler
Asma yaprağı
15 adet kuru patlıcan
13 adet kuru biber
2 adet orta uzunluk domates
3 adet orta uzunluk soğan
3 adet yeşil biber
1 demet maydanoz
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
4 yemek kaşığı tane sumak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Beştürlü karabiber pulbiber kimyon kırmızı toz biber isot kuru reyhan

Dolma (Kuru Patlıcan Biber Soğan Ve Asma Yaprağı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tenceremizi ocağa alalım ve kuru biberlerimizi ve orta uzunluk soğanımızı ekleyelim.
Üzerleri üç parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayana kadar kaynamaya bırakalım ( tıpkı süreci kuru patlıcan içinde yapıyoruz)
Dolmamızın iç harcını hazırlayalım. Sumağımızı derin bir kaba alalım ve 3 bardak sıcak su ekleyelim üzerine bekletelim.
Biberlerimizi ,soğanımızı ,maydanozumuzu küçük küçük doğrayalım.
Doğranmış halleriyle tekrar üçünü süzgeçte yıkıyalım ve karıştırma kabımıza alalım.
Üzerine pirinç ve bulgurumuzu da yıkayıp ekleyelim domateslerimizi de ekleyelim.
Baharatlarımızı da ekleyip karıştıralım sonra salçasını süzdüğümüz bi bardak sumağımızın suyunu zeytinyağı sıvı yağımızı ve tuzumuzu ekleyelim.
İç harcımız hazır pişirmeden dolduracaz.
Dolmalarımızı haşladığımız biber patlıcan üzüm yaprağımız ve soğanımız doldurmaya hazır doldurup karışık bırakalım .
Tenceremize doldurma süreci bittikten sonra dolmalarımızın üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpelim.
Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim dolmalarımız kaynamaya başlayınca orta ateşte pişirmeye bırakalım.
20 dakika geçtikten sonra bir bardak sumak suyumuzu ekleyelim ve tekrar pişmeye bırakalım. Orta ara denetim edelim.
Pişince ocaktan alalım servise hazır afiyet olsun
Dolma (Kuru Patlıcan Biber Soğan Ve Asma Yaprağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Diyarbakır Metodu Asma Yaprağında Sarma Ve Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler 10-15 adet kuru dolmalık patlıcan 10-15 adet kuru dolmalık biber 500 gram asma yaprak 3 adet orta uzunluk soğan 3-4 adet yeşil biber 2 adet orta uzunluk domates Yarım demet maydanoz 4-5 diş sarımsak 3-4 su bardağı pirinç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Orjinal Antep Tarzı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 7 adet kuru tatlı biber 7 adet kuru acı biber 7 adet kuru patlıcan 10-15 adet asma yaprak 10-15 adet lahana yaprağı İç harcı için; 2 su bardağı pirinç 2,5 çay bardağı zeytinyağı 1 orta uzunluk soğan 1 adet kuru sarımsak 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Zeytinyağlı Dolma Tarifi İçin Malzemeler 20 adet kurutulmuş patlıcan 20 adet kurutulmuş biber 2 adet orta boy kuru soğan ( haşlamak için ) 2,5 su bardağı pirinç 4 adet büyük boy soğan 300 gram asma yaprağı 1,5 su bardağı tane sumak 1 yemek kaşığı nar ekşisi 2 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Bol Etli Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuşbaşı et 1 kg pirinç (ben osmancık tercih ettim) 200 gr kuyruk yağı(rendelenmiş veya çok küçük doğranmış) 1.5 su bardağı tane sumak 5 adet yeşil biber 5-6 adet domates 1/2 (yarım) demet maydanoz 1 adet kuru soğan (isteğe bağlı ) 1-2 diş sarımsak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Antep Metodu Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 8 adet kuru patlıcan 8 adet kuru acı biber 4 adet kuru tatlı biber İçi için; 2 adet orta uzunluk soğan 4-5 diş sarımsak 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı salça 1,5 çay bardağı zeytinyağı Tuz Karabiber Pul biber Limon tuzu (isteğe bağlı ekşilik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt