Dolma Turşusu Tanımı İçin Gereçler
1 kilo dolmalık biber
Yarım lahana
3 büyük havuç
Yarım kilo kornişon
4 baş sarımsak
2 bardak sirke
2 bardak tuz
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 bardak nohut çiğ
Su hazır su yada kaynamış ılık su
Dolma Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Anlaşıldığı üzere kolay aslında dolma üzere dolduruyoruz biberleri o kadar. Onun hazırlığında ise tüm zerzevatları doğruyoruz yada rendeliyoruz ben hepsini rendeledim. ( Kornişon, sarımsakları hariç )
Akabinde tuzunu ve limon tuzunu ekleyip karıştırıyoruz ve bekliyoruz sebebi biraz zerzevat tuz ile erişin ve içi dolu olsun. Beklerken biberleri temizleyip içini alıyoruz ve kapaklarını atmadan uygunca yıkıyoruz.
Tuzu ve limon tuzu sizin ağız tadınıza da nazaran ekleyebilirsiniz. Lakin aslında turşu suyuna da koyacağımız için eklemeyin derim. Sonra biberler dolduruyoruz, dolma üzere birebir. Çok tıkmayın üzerine bir sarımsak koyun.
Bidonlara tekrar evvel nohut ortalarında sarımsak olmak üzere doldurun. Bidonunuza nazaran yarısından az fazla suda tuzu eritin, sonra sirke 2 bardak ekleyin. Ben göz kararı hatta suyunu tadarak yaparım.
Ölçü olarak standart turşu suyu uygulayın. Turşu hazır. Ben 1 sene sonra açtım biraz da acı dolmalık biber eklemiştim ortalara fazladan turşuluk koymuştum. Çok da hoş oldu. Şimdiden elinize sıhhat afiyet olsun
1 kilo dolmalık biber
Yarım lahana
3 büyük havuç
Yarım kilo kornişon
4 baş sarımsak
2 bardak sirke
2 bardak tuz
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 bardak nohut çiğ
Su hazır su yada kaynamış ılık su
Dolma Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Anlaşıldığı üzere kolay aslında dolma üzere dolduruyoruz biberleri o kadar. Onun hazırlığında ise tüm zerzevatları doğruyoruz yada rendeliyoruz ben hepsini rendeledim. ( Kornişon, sarımsakları hariç )
Akabinde tuzunu ve limon tuzunu ekleyip karıştırıyoruz ve bekliyoruz sebebi biraz zerzevat tuz ile erişin ve içi dolu olsun. Beklerken biberleri temizleyip içini alıyoruz ve kapaklarını atmadan uygunca yıkıyoruz.
Tuzu ve limon tuzu sizin ağız tadınıza da nazaran ekleyebilirsiniz. Lakin aslında turşu suyuna da koyacağımız için eklemeyin derim. Sonra biberler dolduruyoruz, dolma üzere birebir. Çok tıkmayın üzerine bir sarımsak koyun.
Bidonlara tekrar evvel nohut ortalarında sarımsak olmak üzere doldurun. Bidonunuza nazaran yarısından az fazla suda tuzu eritin, sonra sirke 2 bardak ekleyin. Ben göz kararı hatta suyunu tadarak yaparım.
Ölçü olarak standart turşu suyu uygulayın. Turşu hazır. Ben 1 sene sonra açtım biraz da acı dolmalık biber eklemiştim ortalara fazladan turşuluk koymuştum. Çok da hoş oldu. Şimdiden elinize sıhhat afiyet olsun