Dolma Yemeği (Dolmanın İç Harcından)

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Dolma Yemeği (Dolmanın İç Harcından) Tanımı İçin Gereçler
Dolmadan kalan iç harcı varsa onu kullanalım
İç harcımız yoksa iç harcı için ;
1 bardak pirinç
1 soğan
1 tutam maydanoz
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri ve altı için;
2 adet patates
Küçükse 2 adet kabak
2 bardak su
1 yemek kaşığı salça
Çeyrek limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz

Dolma Yemeği (Dolmanın İç Harcından) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İç harcı için; Soğan, maydanoz, domates kabukları soyularak ince ince doğranır, akabinde harcındaki bütün materyaller eklenir ve güzelce karıştırılır.
Kabak yol yol soyulur ince ince doğranır.
Patates soyulup olağan incelikte doğranır .
Tavanın alt kısmını yağlayıp patatesler dizilir ve üzerine iç harç dökülür daha üzerine kabaklar ve kaldıysa patates dizilir.
Son olarak su ,salça, limon ve tuz çırpılıp yemeğin üzerine dökülür.
Su kaynayınca ocağın altı kısılır ve pişirmeye bırakılır .
Çatalla piştiğini denetim edip servis edebiliriz şimdiden afiyet olsun
 
Üst Alt