Dolmabiber Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo dolmalık biber
İç malzemesi için
1 orta boy kuru soğan
2 su bardağı pirinç
7 tane sivri biber
1 yemek kaşığı salça
Karabiber
Tuz
Kimyon
Sumak
İsot
Dereotu
Maydanoz
Nane
Yarım çay bardağı su
1 adet domates
Sosu için
1,5 litre su
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Dolmabiber Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba Öncelikle biberlerimizi baş kısımlarından ayırıp, içlerini tezgaha vurarak çekirdeklerini çıkartıyoruz. Daha sonra bol suda yıkıyoruz arka kısımlarından bıçakla ufak bir delik açıyoruz (Su içine girsin pişsin diye)
Pirinçlerimizi sıcak suda nişastası çıkana kadar yıkıyoruz. Geriye kalan malzemeleri ekleyip kaşıkla harmanlıyoruz.
Daha sonra dolma biberleri ikişer parmaklık kalacak şekilde doldurup ağızlarına domates kapatıyoruz.
Salçalı direk suyla ben hep dibine tutturuyorum o yüzden üzerini geçecek kadar su ile doldurup pişirip, daha sonra yağ ve salçayı ayrı bir kasede karıştırıp daha sonra ekliyorum.
Yaklaşık yarım 40 dakika pişiyor. Deneyecek olanlara afiyet olsun
Eğer kalan pişirmek istemediğiniz olursa doldurulmuş şeklindede havası alınmış buz dolabı poşetindede buzlukta muhafaza edebilirsiniz.
Dolmabiber Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo dolmalık biber
İç malzemesi için
1 orta boy kuru soğan
2 su bardağı pirinç
7 tane sivri biber
1 yemek kaşığı salça
Karabiber
Tuz
Kimyon
Sumak
İsot
Dereotu
Maydanoz
Nane
Yarım çay bardağı su
1 adet domates
Sosu için
1,5 litre su
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Dolmabiber Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba Öncelikle biberlerimizi baş kısımlarından ayırıp, içlerini tezgaha vurarak çekirdeklerini çıkartıyoruz. Daha sonra bol suda yıkıyoruz arka kısımlarından bıçakla ufak bir delik açıyoruz (Su içine girsin pişsin diye)
Pirinçlerimizi sıcak suda nişastası çıkana kadar yıkıyoruz. Geriye kalan malzemeleri ekleyip kaşıkla harmanlıyoruz.
Daha sonra dolma biberleri ikişer parmaklık kalacak şekilde doldurup ağızlarına domates kapatıyoruz.
Salçalı direk suyla ben hep dibine tutturuyorum o yüzden üzerini geçecek kadar su ile doldurup pişirip, daha sonra yağ ve salçayı ayrı bir kasede karıştırıp daha sonra ekliyorum.
Yaklaşık yarım 40 dakika pişiyor. Deneyecek olanlara afiyet olsun
Eğer kalan pişirmek istemediğiniz olursa doldurulmuş şeklindede havası alınmış buz dolabı poşetindede buzlukta muhafaza edebilirsiniz.
Dolmabiber Tarifi Fotoğraflı Yapılışı