Dolmaların Şahı (Şıhhil Mahşi) Tanımı İçin Materyaller
6 adet kabak
İç gereci için;
200 gram kıyma
2 adet orta uzunluk soğan
Maydanoz
Haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça
Tereyağ yahut sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Dolmaların Şahı (Şıhhil Mahşi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakları ikiye kesip içlerini oyalım. Dışını çatalla kesik yapalım.
Yıkadıktan sonra yağlayıp fırına atalım. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dk bekletelim (Dilerseniz yağda da kızartabilirsiniz)
Tavada tereyağını eritip kıymayı kavuralım. Üzerine soğanları ekleyip, kavurmaya devam edelim. Salçayı ekleyelim. Haşlanmış nohudu, maydanozu ve baharatları da ekleyip ocaktan alalım.
Kabakların içini doldurup tepsiye dizelim. Üzerine salçalı sos gezdirip, 190 derece fırında 10 dk daha bekletelim. Dolmaları yoğurtla servis edebilirsiniz.
Dolmaların Şahı (Şıhhil Mahşi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 adet kabak
İç gereci için;
200 gram kıyma
2 adet orta uzunluk soğan
Maydanoz
Haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça
Tereyağ yahut sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Dolmaların Şahı (Şıhhil Mahşi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakları ikiye kesip içlerini oyalım. Dışını çatalla kesik yapalım.
Yıkadıktan sonra yağlayıp fırına atalım. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dk bekletelim (Dilerseniz yağda da kızartabilirsiniz)
Tavada tereyağını eritip kıymayı kavuralım. Üzerine soğanları ekleyip, kavurmaya devam edelim. Salçayı ekleyelim. Haşlanmış nohudu, maydanozu ve baharatları da ekleyip ocaktan alalım.
Kabakların içini doldurup tepsiye dizelim. Üzerine salçalı sos gezdirip, 190 derece fırında 10 dk daha bekletelim. Dolmaları yoğurtla servis edebilirsiniz.
Dolmaların Şahı (Şıhhil Mahşi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı