SoruCevap
Yeni Üye
Domates Çanağında Farklı Bir Sunumla Kısır Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı bulgur
2 diş sarmısak
1 adet salatalık
1 yemek kaşığı damates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı nar ekşisi
5 kısım maydanoz
5 kısım dereotu
2 baş yeşil soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz (salçalarımızın tuzuna nazaran ayarlayalım)
Yarım limon
Baharatlar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
İsteyen kekik yahut öteki baharat ekleyebilir, ölçüleri kendi damak tadına nazaran ayarlayabilir.
Servis için bir kilo iri ve orta büyüklükte domates
Domates Çanağında Farklı Bir Sunumla Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel bulgurumuzu derin bir kaba koyup üzerine bir bardak sıcak suyu koyup karıştırarak kabarmaya bırakıyoruz.
Bulguru kabarırken bütün yeşillikleri ince ince doğruyoruz.
Dinlenen bulgurun üzerine evvel sıvı yağ, salçalar, nar ekşisi, sirke ve yarım limonu sıkıp bir dakika kadar düzgünce karıştırıp yoğuruyoruz.
Daha sonra doğradığımız yeşillikleri ekleyip yeşillikleri ezmeden hafif bir karıştırıyoruz.
Kısırımızı hazır ettikten sonra domatesleri alıyoruz.
Dolma yapacak üzere en üstünden incecik bir yuvarlak kesip içini kaşıkla güzelce oyuyoruz.
Kısırdan kaşıkla alıp domates lerimizin içini dolduruyoruz.
Büyüklere büyük domates çocuklara küçük domates olarak tercih edebilirsiniz. (kısırda domates sevenler domatesin içinden çıkan kısımların birazını da kısıra küçük küçük doğrayabilir. )
Dilek ettiğimiz halde servis yapıyoruz. Şimdiden afiyetler olsun.
2 su bardağı bulgur
2 diş sarmısak
1 adet salatalık
1 yemek kaşığı damates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı nar ekşisi
5 kısım maydanoz
5 kısım dereotu
2 baş yeşil soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz (salçalarımızın tuzuna nazaran ayarlayalım)
Yarım limon
Baharatlar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
İsteyen kekik yahut öteki baharat ekleyebilir, ölçüleri kendi damak tadına nazaran ayarlayabilir.
Servis için bir kilo iri ve orta büyüklükte domates
Domates Çanağında Farklı Bir Sunumla Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel bulgurumuzu derin bir kaba koyup üzerine bir bardak sıcak suyu koyup karıştırarak kabarmaya bırakıyoruz.
Bulguru kabarırken bütün yeşillikleri ince ince doğruyoruz.
Dinlenen bulgurun üzerine evvel sıvı yağ, salçalar, nar ekşisi, sirke ve yarım limonu sıkıp bir dakika kadar düzgünce karıştırıp yoğuruyoruz.
Daha sonra doğradığımız yeşillikleri ekleyip yeşillikleri ezmeden hafif bir karıştırıyoruz.
Kısırımızı hazır ettikten sonra domatesleri alıyoruz.
Dolma yapacak üzere en üstünden incecik bir yuvarlak kesip içini kaşıkla güzelce oyuyoruz.
Kısırdan kaşıkla alıp domates lerimizin içini dolduruyoruz.
Büyüklere büyük domates çocuklara küçük domates olarak tercih edebilirsiniz. (kısırda domates sevenler domatesin içinden çıkan kısımların birazını da kısıra küçük küçük doğrayabilir. )
Dilek ettiğimiz halde servis yapıyoruz. Şimdiden afiyetler olsun.