Domates Çorbası Tanımı İçin Gereçler
2 yemek kaşığı un
4 -5 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 büyük çay bardağı süt
Tuz
Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, un eklenerek biraz kavrulur.
Domates salçası da eklenir ve oda kavrulur akabinde rendelenmiş domatesler eklenir.
3-4 dakika daha kavrulur.
4 -5 su bardağı su eklenerek çırpılır.
Tuzu damak tadınıza nazaran ayarlanır.
Kaynayana kadar karıştırılarak, kaynadıktan sonra yaklaşık 15dk kısık ateşte pişirilir en son tencereye süt ek edilerek, karıştırılır.
İsteğe nazaran üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir.
2 yemek kaşığı un
4 -5 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 büyük çay bardağı süt
Tuz
Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, un eklenerek biraz kavrulur.
Domates salçası da eklenir ve oda kavrulur akabinde rendelenmiş domatesler eklenir.
3-4 dakika daha kavrulur.
4 -5 su bardağı su eklenerek çırpılır.
Tuzu damak tadınıza nazaran ayarlanır.
Kaynayana kadar karıştırılarak, kaynadıktan sonra yaklaşık 15dk kısık ateşte pişirilir en son tencereye süt ek edilerek, karıştırılır.
İsteğe nazaran üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir.