Domates Çorbası Tanımı İçin Gereçler
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağ
4 su bardağı /1 litre su
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
1 yemek kaşığı tereyağını eritip içerisine salçamızı ekleyerek tencerede hafif kavuralım.
Üzerine yıkadığımız domateslerimizi rendeleyerek ekleyin. 1 adedinin kabuklarını soyarak rendeledim,çok posalı olmasın diye.
Domateslerle bir arada bi 5 dk soteleyin.
Üzerine 1 litre kaynar su koyup birlikte 10 dk kaynatın.
Kaynadıktan sonra blender dan geçirin.
Farklı bir kapta 1 yemek kaşığı yağı eritip içine 1 yemek kaşığı unu ekleyip köpürene kadar karıştırın.
Çorbanızın içine ekleyin. Tekrar blenderdan geçirin 2dk kadar çırpın.
Bu biçimde de bir 5 dk kaynasın.
Akabinde kaşar peyniri ile servis edebilirsiniz.
Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağ
4 su bardağı /1 litre su
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
1 yemek kaşığı tereyağını eritip içerisine salçamızı ekleyerek tencerede hafif kavuralım.
Üzerine yıkadığımız domateslerimizi rendeleyerek ekleyin. 1 adedinin kabuklarını soyarak rendeledim,çok posalı olmasın diye.
Domateslerle bir arada bi 5 dk soteleyin.
Üzerine 1 litre kaynar su koyup birlikte 10 dk kaynatın.
Kaynadıktan sonra blender dan geçirin.
Farklı bir kapta 1 yemek kaşığı yağı eritip içine 1 yemek kaşığı unu ekleyip köpürene kadar karıştırın.
Çorbanızın içine ekleyin. Tekrar blenderdan geçirin 2dk kadar çırpın.
Bu biçimde de bir 5 dk kaynasın.
Akabinde kaşar peyniri ile servis edebilirsiniz.
Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı