Domates Çorbası Tanımı İçin Gereçler
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı domates salçası
5 adet domates rendesi ( ben 2 su bardağı konserve domates kullandım.)
5 su bardağı su (kıvamı isteğe nazaran ayarlanır.)
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
Domates çorbasının üretimi için, tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır ve un eklenerek biraz kavrulur.
Domates salçası ve rendelenmiş domatesler eklenir. 2-3dk daha kavrulur.
5 su bardağı su eklenerek çırpılır.
Tuzu damak tadınıza nazaran ayarlanır.
Kaynayana kadar karıştırılarak, kaynadıktan sonra yaklaşık 10 dk kısık ateşte pişirilir.
Servis yapmadan evvel tencereye süt ek edilerek, karıştırılır.
İsteğe nazaran üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir.
Afiyet olsun
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı domates salçası
5 adet domates rendesi ( ben 2 su bardağı konserve domates kullandım.)
5 su bardağı su (kıvamı isteğe nazaran ayarlanır.)
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
Domates çorbasının üretimi için, tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır ve un eklenerek biraz kavrulur.
Domates salçası ve rendelenmiş domatesler eklenir. 2-3dk daha kavrulur.
5 su bardağı su eklenerek çırpılır.
Tuzu damak tadınıza nazaran ayarlanır.
Kaynayana kadar karıştırılarak, kaynadıktan sonra yaklaşık 10 dk kısık ateşte pişirilir.
Servis yapmadan evvel tencereye süt ek edilerek, karıştırılır.
İsteğe nazaran üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir.
Afiyet olsun