Domates Ezme Turşusu

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Domates Ezme Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
5 kg domates
5 adet kapya biber
250 gram sivri biber
200 gram cin biber
Yarım bağ maydanoz
3 baş sarımsak
2 su bardağı üzüm sirkesi
4 yemek kaşığı turşuluk tuz
1, 5 su bardağı zeytinyağı
Su bardağı ölçüsü 200ml


Domates Ezme Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Domatesleri dilim dilim doğrayalım rondodan çok ince olmayacak şekilde çekelim (İsterseniz rendeleyebilirsiniz) kapya biberleri çekirdeklerini temizleyerek rondodan çekelim.
Yeşil biberleri elimizde doğrayalım. Maydanozlarıda salataya doğrar gibi doğrayalım. Sarımsakları daha çabuk soyulması için suya ıslatalım ve soyalım. Elimizde minik şekilde doğrayalım.
Şimdi doğradığımız malzemeyi karıştırıp üzerine sirkesini, yağını, tuzunu ekleyip karıştıralım. Ben cam kavanozlara doldurdum üzerine bir tatlı kaşığı sıvı yağ döküp kapağını sıkıca kapattım. 2haftada yurdumuz hazır hale gelir.
İster buzdolabında isterseniz serin bir yerde muhafaza edelim. İster kahvaltıda sos olarak isterseniz yemeklerin yanında turşu olarak yiyebiliriz. Afiyet olsun.
Domates Ezme Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt