Domates Soslu Makarna Tanımı İçin Materyaller
1 paket makarna
1 yarım litre kavanoz konserve menemen (dilerseniz 3 domates rendesi ve 2 yeşil biberi doğrayarak kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta uzunluk soğan
3 diş sarımsak
Tavuk suyu
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
Kaynamış su
Domates Soslu Makarna Tanımı Yapılışı
Tereyağı ve sıvı yağ derin bir tencereye alınır.
Isınınca içerisine küp doğranmış soğan ve sarımsak eklenir.
İkili güzelce kavrulunca konserve menemen eklenir.
Bir kaç kalıp tavuk suyu ekledik, sizler de varsa lezzetlendirebilirsiniz.
Baharatlar da eklenerek orta ateşte suyunu hafif çekene dek pişirilir. (konserve menemen kullanmayacaksanız, evvel biberi kavurup sonra domates eklenerek suyu çekene kadar pişirilir. )
İçerisine bir paket makarna dökülüp güzelce kavrulur.
Kavrulan makarnanın üzerine bir parmak geçecek kadar kaynar su ek edilir.
Çabucak kısık ateşe alınıp kapağı kapatılarak pilav üzere ağır ağır pişirilir.
Suyunu çeken makarna ocaktan alınıp üzerine istenilen materyaller eklenerek servis yapılır.
Biz biraz maydanoz, kaşar peyniri rendesi ve çeri domates kullandık, ve tadına bayıldık
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
1 paket makarna
1 yarım litre kavanoz konserve menemen (dilerseniz 3 domates rendesi ve 2 yeşil biberi doğrayarak kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta uzunluk soğan
3 diş sarımsak
Tavuk suyu
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
Kaynamış su
Domates Soslu Makarna Tanımı Yapılışı
Tereyağı ve sıvı yağ derin bir tencereye alınır.
Isınınca içerisine küp doğranmış soğan ve sarımsak eklenir.
İkili güzelce kavrulunca konserve menemen eklenir.
Bir kaç kalıp tavuk suyu ekledik, sizler de varsa lezzetlendirebilirsiniz.
Baharatlar da eklenerek orta ateşte suyunu hafif çekene dek pişirilir. (konserve menemen kullanmayacaksanız, evvel biberi kavurup sonra domates eklenerek suyu çekene kadar pişirilir. )
İçerisine bir paket makarna dökülüp güzelce kavrulur.
Kavrulan makarnanın üzerine bir parmak geçecek kadar kaynar su ek edilir.
Çabucak kısık ateşe alınıp kapağı kapatılarak pilav üzere ağır ağır pişirilir.
Suyunu çeken makarna ocaktan alınıp üzerine istenilen materyaller eklenerek servis yapılır.
Biz biraz maydanoz, kaşar peyniri rendesi ve çeri domates kullandık, ve tadına bayıldık
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun