Domates Sosu Eşliğinde Kaşarlı Köfte Tanımı İçin Materyaller
5-6 tane orta uzunluk patates
Köftesi için
800 gram kıyma
1 tane soğan
2 diş sarımsak
1 tane yumurta
1çay bardağı galete unu
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
800 gram domates konserve
1 tane soğan
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı zeytin yağı
1/2diş sarımsak
1 tane yeşil biber
1 küçük chilli biber
1 tatlı kaşığı dolusu kekik
1 çay silkme karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yeteri kadar tuz (1 tatlı kaşığı kadar)
Kızartmak için (Patates ve köfteleri)
Sıvı yağ
Üzerine
Kaşar peyniri
Domates Sosu Eşliğinde Kaşarlı Köfte Tanımı Yapılışı
Köftesi için;Soğan, sarımsak çok ince doğranır gerekirse robottan geçin.
Maydanozlarda ince ince kıyılarak köftelik materyallere eklenerek yoğrulur ve yuvarlak biçim verilir*.
Patatesler soyulur ince halkalar halinde kesilir.
Tavaya biraz yağ alınarak ısıtılır.
Evvel patatesler kızartılıp mutfak peçetesi serilmiş bir tabağa alınır daha sonra köfteler kızartılıp kenara alınır.
Bir tencere yahut geniş bir tavanın içine zeytin yağı ve soğanlar alınarak hafif kavrulur.
Daha sonra biberler eklenir *en son olarak domates konserve, sarımsak ve baharatlar eklenerek 5-10 dakika kadar pişirilir. Çok fazla suyunu çekmesin biraz sulu kalsın sosunuz kıvamına bakarak pişirin.
Yuvarlak borcama evvel patatesler dizilir.
Daha sonra köfteler dizilerek hazırlamış olduğumuz domates sosu üzerlerine gezdirilir ve en son olarak kaşar peyniri serpilir *fırında kaşarlar eriyip hafif renk alana kadar pişirilerek fırından çıkarılır.
5-6 tane orta uzunluk patates
Köftesi için
800 gram kıyma
1 tane soğan
2 diş sarımsak
1 tane yumurta
1çay bardağı galete unu
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
800 gram domates konserve
1 tane soğan
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı zeytin yağı
1/2diş sarımsak
1 tane yeşil biber
1 küçük chilli biber
1 tatlı kaşığı dolusu kekik
1 çay silkme karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yeteri kadar tuz (1 tatlı kaşığı kadar)
Kızartmak için (Patates ve köfteleri)
Sıvı yağ
Üzerine
Kaşar peyniri
Domates Sosu Eşliğinde Kaşarlı Köfte Tanımı Yapılışı
Köftesi için;Soğan, sarımsak çok ince doğranır gerekirse robottan geçin.
Maydanozlarda ince ince kıyılarak köftelik materyallere eklenerek yoğrulur ve yuvarlak biçim verilir*.
Patatesler soyulur ince halkalar halinde kesilir.
Tavaya biraz yağ alınarak ısıtılır.
Evvel patatesler kızartılıp mutfak peçetesi serilmiş bir tabağa alınır daha sonra köfteler kızartılıp kenara alınır.
Bir tencere yahut geniş bir tavanın içine zeytin yağı ve soğanlar alınarak hafif kavrulur.
Daha sonra biberler eklenir *en son olarak domates konserve, sarımsak ve baharatlar eklenerek 5-10 dakika kadar pişirilir. Çok fazla suyunu çekmesin biraz sulu kalsın sosunuz kıvamına bakarak pişirin.
Yuvarlak borcama evvel patatesler dizilir.
Daha sonra köfteler dizilerek hazırlamış olduğumuz domates sosu üzerlerine gezdirilir ve en son olarak kaşar peyniri serpilir *fırında kaşarlar eriyip hafif renk alana kadar pişirilerek fırından çıkarılır.