Domatesli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 kuru soğan
1 yeşil biber
2 domates yada yarım su bardağı domates sosu
1 yemek kaşığı domates salçası (Tepeleme olmasın)
3 su bardağı kaynar su
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Domatesli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Tencereye sıvı yağı, yemeklik doğranmış soğanı ve biberi alıp kavuruyoruz.
Sonra üzerine salçayı, domates rendesini yada sosunu alıp biraz daha kavuruyoruz.
Yıkadığımız bulguru ekleyip güzelce karıştırıp tuzunu atıyoruz.
Suyunu ekleyip kapağını kapatıyoruz, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çekince altını kapatıp yarım saat dinlendikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 kuru soğan
1 yeşil biber
2 domates yada yarım su bardağı domates sosu
1 yemek kaşığı domates salçası (Tepeleme olmasın)
3 su bardağı kaynar su
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Domatesli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Tencereye sıvı yağı, yemeklik doğranmış soğanı ve biberi alıp kavuruyoruz.
Sonra üzerine salçayı, domates rendesini yada sosunu alıp biraz daha kavuruyoruz.
Yıkadığımız bulguru ekleyip güzelce karıştırıp tuzunu atıyoruz.
Suyunu ekleyip kapağını kapatıyoruz, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çekince altını kapatıp yarım saat dinlendikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.