Domatesli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
1,5 su bardağı baldo pirinç
3-4 adet domates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı margarin
Çok az karabiber
Yarım bulyon
Yaklaşık 3.5 su bardağı sıcak su
Domatesli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye sıvı yağ ve margarini koyun eritin içinde kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesi ekleyin, suyunu çok az kalacak biçimde kapağı kapalı olarak çektirin.
Yıkanmış pirinci ekleyin, uygunca kavurun. Karabiber, bulyon ve tuzunu atın suyunu da ekleyip yeterlice karıştırın kısık ateşte pişirin.
Su ölçüsünü denetim edin az gelirse eklersiniz. Afiyet olsun şimdiden
Domatesli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1,5 su bardağı baldo pirinç
3-4 adet domates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı margarin
Çok az karabiber
Yarım bulyon
Yaklaşık 3.5 su bardağı sıcak su
Domatesli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye sıvı yağ ve margarini koyun eritin içinde kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesi ekleyin, suyunu çok az kalacak biçimde kapağı kapalı olarak çektirin.
Yıkanmış pirinci ekleyin, uygunca kavurun. Karabiber, bulyon ve tuzunu atın suyunu da ekleyip yeterlice karıştırın kısık ateşte pişirin.
Su ölçüsünü denetim edin az gelirse eklersiniz. Afiyet olsun şimdiden
Domatesli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı