Domatesli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
1,5 su bardağı pirinç
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 adet soyulmuş doğranmış domates
1 tatlı kaşığı bulyon
1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
3 bardak sıcak su
Domatesli Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pilav tenceremize sıvı yağı alıp pirinçi ekleyip kısık ateşte düzgünce kavuruyoruz .
Gerisinde kavrulan pirinçe domatesleri ek edip bulyon ve tuzu ekleyip düzgünce karıştırıyoruz ve suyunu ek edip tereyağını ekleyip güzelce karıştırıp kısık ateşte suyunu çekene dek (yaklaşık 20 dakika) pişiriyoruz.
Suyunu çekince ocağın altını kapatıp kağıt havlu koyup asgarî 20 dakika dinlendirip afiyetle servise hazır kesinlikle denenecek bir tanım.
Afiyet olsun.
1,5 su bardağı pirinç
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 adet soyulmuş doğranmış domates
1 tatlı kaşığı bulyon
1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
3 bardak sıcak su
Domatesli Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pilav tenceremize sıvı yağı alıp pirinçi ekleyip kısık ateşte düzgünce kavuruyoruz .
Gerisinde kavrulan pirinçe domatesleri ek edip bulyon ve tuzu ekleyip düzgünce karıştırıyoruz ve suyunu ek edip tereyağını ekleyip güzelce karıştırıp kısık ateşte suyunu çekene dek (yaklaşık 20 dakika) pişiriyoruz.
Suyunu çekince ocağın altını kapatıp kağıt havlu koyup asgarî 20 dakika dinlendirip afiyetle servise hazır kesinlikle denenecek bir tanım.
Afiyet olsun.