Domatesli, Salçalı Patates Püresi Tanımı İçin Gereçler
2 adet iri patates
1 adet orta uzunluk soğan
1-2 domates (sadece domates yahut yalnızca salçayla yapılabilir, ikisi birlikte de kullanılabilir)
Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da tereyağı
Tuz (Miktarlar istenilen halde arttırılıp çoğaltılabilir)
Domatesli, Salçalı Patates Püresi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesler haşlanır. Pürüzsüz biçimde püre haline getirilir.
Soğanlar yağda kavrulur.
Rendelenmiş ya da doğranmış domatesler eklenerek pişirilir.
Patates püresi ve tuzu eklenerek karışımla yeterlice özleşene kadar karıştırarak pişirilir.
Kahvaltıda yahut garnitür olarak tüketilebilir
2 adet iri patates
1 adet orta uzunluk soğan
1-2 domates (sadece domates yahut yalnızca salçayla yapılabilir, ikisi birlikte de kullanılabilir)
Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da tereyağı
Tuz (Miktarlar istenilen halde arttırılıp çoğaltılabilir)
Domatesli, Salçalı Patates Püresi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesler haşlanır. Pürüzsüz biçimde püre haline getirilir.
Soğanlar yağda kavrulur.
Rendelenmiş ya da doğranmış domatesler eklenerek pişirilir.
Patates püresi ve tuzu eklenerek karışımla yeterlice özleşene kadar karıştırarak pişirilir.
Kahvaltıda yahut garnitür olarak tüketilebilir