Dondurma Kaşığı Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
200 gram margarin yada tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
Yarım çay bardağı badem içi isteğe göre
Fındık ve cevizde olabilir
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata (Damla çikolata yı hamuru yapıp şekil vermeden önce dökün
4 su bardağı un kontrollü ekleyin
Üzeri için
Çikolata benmari usulü eritin
Şanti torbasına dökün süsleyin
Dondurma Kaşığı Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Damla çikolata hariç bütün malzemeyi karıştıralım.
En son unu ekleyelim hamur haline getirelim.
Hamura damla çikolatayı ekleyelim damla karıştıralım.
Dondurma kaşığıyla şekil verelim tepsiye yerleştirelim.
180 derece ısıtılmış fırında 15 ile 20 dakika pişirelim.
Kurabiye piştikten sonra soğusun.
Çikolatayı benmari usulü eritelim şanti torbasıyla süsleyelim.
15 dakika buz dolabında dinlendirelim. Sonrada servis yapalım afiyet olsun.
Dondurma Kaşığı Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 gram margarin yada tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
Yarım çay bardağı badem içi isteğe göre
Fındık ve cevizde olabilir
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata (Damla çikolata yı hamuru yapıp şekil vermeden önce dökün
4 su bardağı un kontrollü ekleyin
Üzeri için
Çikolata benmari usulü eritin
Şanti torbasına dökün süsleyin
Dondurma Kaşığı Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Damla çikolata hariç bütün malzemeyi karıştıralım.
En son unu ekleyelim hamur haline getirelim.
Hamura damla çikolatayı ekleyelim damla karıştıralım.
Dondurma kaşığıyla şekil verelim tepsiye yerleştirelim.
180 derece ısıtılmış fırında 15 ile 20 dakika pişirelim.
Kurabiye piştikten sonra soğusun.
Çikolatayı benmari usulü eritelim şanti torbasıyla süsleyelim.
15 dakika buz dolabında dinlendirelim. Sonrada servis yapalım afiyet olsun.
Dondurma Kaşığı Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı