Dondurma Tadında Malaga Görünümlü Borcam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı irmik bardak ölçüm (200 ml)
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya 1 yumurtanın sarısı(isteğe bağlı kullanmayabilirsiniz)
6 tane muz
Üzeri için
2 paket kremşanti ben sade kullandım kakaoluda kullanabilirsiniz
2 çay bardağı soğuk süt
Ganaj için
1 paket krema(200)ml
150 gram çikolata 2 çorba kaşığı kırık fındık
Üzerini süslemek için
Fıstık fındık isteğe bağlı ne kullanmak isterseniz
Dondurma Tadında Malaga Görünümlü Borcam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle genişçe bir tencerenin içine süt, irmik, şeker, yumurtanın sarısını ekleyip orta ateşte kaynayana kadar çırpıcıyla çırpalım.
Kaynamaya yakın tereyağını ve vanilyayı ekliyelim.
Kaynayınca bikaç dakika daha pişirip ateşten alalım.
Borcamımızı ıslatalım fazla suyunu alalım ve tatlımız kolay çıksın diye bu işlemi yapalım ve tatlımızı tepsiye boşaltalım ve soğusun diye balkona alalım.
Daha sonra kremşantimizi çırpalım ben sade kullandım isterseniz kakaoluda kremşanti kullanabilirsiniz
Kremşantimizi tatlımızın üstüne yayalım.
Muzlarımızı ikiye bölüp tatlımızın üstüne ekliyelim ve buzdolabına kaldıralım.
Yarımsaat bekletelim ve ganajı hazırlıyalım.Kremamızı sos tavasına alalım ateşe alalım.
Kaynamaya yakın ateşten alıp çikolatamızı ekleyip eriyene kadar karıştıralım ve içine 2 çorba kaşığı fındık kırığı alıp karıştıralım.
Dolaptan tatlımızı çıkartıp çikolata sosunu muzların üzerine döküp 4 veya 5 saat hatta bir gün önceden yapıp hazırlıyabilirsiniz bende 6 saat bekletip servis yaptım.Servise hazır.
Dondurma Tadında Malaga Görünümlü Borcam Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
1 su bardağı irmik bardak ölçüm (200 ml)
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya 1 yumurtanın sarısı(isteğe bağlı kullanmayabilirsiniz)
6 tane muz
Üzeri için
2 paket kremşanti ben sade kullandım kakaoluda kullanabilirsiniz
2 çay bardağı soğuk süt
Ganaj için
1 paket krema(200)ml
150 gram çikolata 2 çorba kaşığı kırık fındık
Üzerini süslemek için
Fıstık fındık isteğe bağlı ne kullanmak isterseniz
Dondurma Tadında Malaga Görünümlü Borcam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle genişçe bir tencerenin içine süt, irmik, şeker, yumurtanın sarısını ekleyip orta ateşte kaynayana kadar çırpıcıyla çırpalım.
Kaynamaya yakın tereyağını ve vanilyayı ekliyelim.
Kaynayınca bikaç dakika daha pişirip ateşten alalım.
Borcamımızı ıslatalım fazla suyunu alalım ve tatlımız kolay çıksın diye bu işlemi yapalım ve tatlımızı tepsiye boşaltalım ve soğusun diye balkona alalım.
Daha sonra kremşantimizi çırpalım ben sade kullandım isterseniz kakaoluda kremşanti kullanabilirsiniz
Kremşantimizi tatlımızın üstüne yayalım.
Muzlarımızı ikiye bölüp tatlımızın üstüne ekliyelim ve buzdolabına kaldıralım.
Yarımsaat bekletelim ve ganajı hazırlıyalım.Kremamızı sos tavasına alalım ateşe alalım.
Kaynamaya yakın ateşten alıp çikolatamızı ekleyip eriyene kadar karıştıralım ve içine 2 çorba kaşığı fındık kırığı alıp karıştıralım.
Dolaptan tatlımızı çıkartıp çikolata sosunu muzların üzerine döküp 4 veya 5 saat hatta bir gün önceden yapıp hazırlıyabilirsiniz bende 6 saat bekletip servis yaptım.Servise hazır.
Dondurma Tadında Malaga Görünümlü Borcam Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı