Dondurmalı Elma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Tatlı için;
1 adet büyük boy elma
Şerbeti için;
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
2 adet karanfil
2 adet limon tuzu veya 3.4 damla limon
2 çay kaşığı nar çiçeği (şart değil dilerseniz başka şeylerlede renklendire bilirsiniz)
Üzeri için
Vanilyalı dondurma
Ve kuru kaysı ,ceviz ,fındık ,antep fıstığı kullanabilirsiniz
Tercih size kalmış efendim.
Dondurmalı Elma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle elmamızı yıkayıp soyuyoruz.
Ardından yuvarlak şekilde dilimliyoruz.
Daha sonra oyacakla içini oluyoruz.
Oyduğumuz elma dilimlerini küçük bir tencereye alıyoruz.
Üzerine şekerini suyunu tarçın ve karanfilini atıp limon sıkıyoruz.
Nar çiçeğini de paket demleme çayının içindeki çayı boşaltıp içine nar çiçeğini koyup ağzını bağlayıp içine atıp kapağını kapatıp ocağa alıyoruz.
Kaynamaya çıkan tatlımızın altını kısıp yavaşça pişmesini sağlıyoruz.
Pişen tatlımızı ocaktan alıp bir kenara dinlenmeye bırakıyoruz.
Ardından dinlenen tatlımızı şerbetinden çıkarıp servis tabağına alıyoruz.
Dilediğimiz gibi servis yapıp sunuyoruz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun efendim umarım beğenirsiniz.
Dondurmalı Elma Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tatlı için;
1 adet büyük boy elma
Şerbeti için;
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
2 adet karanfil
2 adet limon tuzu veya 3.4 damla limon
2 çay kaşığı nar çiçeği (şart değil dilerseniz başka şeylerlede renklendire bilirsiniz)
Üzeri için
Vanilyalı dondurma
Ve kuru kaysı ,ceviz ,fındık ,antep fıstığı kullanabilirsiniz
Tercih size kalmış efendim.
Dondurmalı Elma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle elmamızı yıkayıp soyuyoruz.
Ardından yuvarlak şekilde dilimliyoruz.
Daha sonra oyacakla içini oluyoruz.
Oyduğumuz elma dilimlerini küçük bir tencereye alıyoruz.
Üzerine şekerini suyunu tarçın ve karanfilini atıp limon sıkıyoruz.
Nar çiçeğini de paket demleme çayının içindeki çayı boşaltıp içine nar çiçeğini koyup ağzını bağlayıp içine atıp kapağını kapatıp ocağa alıyoruz.
Kaynamaya çıkan tatlımızın altını kısıp yavaşça pişmesini sağlıyoruz.
Pişen tatlımızı ocaktan alıp bir kenara dinlenmeye bırakıyoruz.
Ardından dinlenen tatlımızı şerbetinden çıkarıp servis tabağına alıyoruz.
Dilediğimiz gibi servis yapıp sunuyoruz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun efendim umarım beğenirsiniz.
Dondurmalı Elma Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı