Dondurmalı İrmik Helvası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Helvası için:
500 gr irmik
250 gr (1 paket) margarin
Süslemesi için:
Fındık

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetimizi hazırlamak için şeker, süt ve suyu tencereye alıyoruz.
Şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. (kaynatmaya gerek yok, şekerin erimesi yeterli).
Şeker eridikten sonra şerbetimizi ocaktan alıyoruz.
Derin bir tencereye margarini koyup eritiyoruz.
Margarin eridikten sonra irmiği ekliyoruz.
Bu şekilde irmiğin rengi koyulaşıp, istediğimiz rengi elde edene kadar kavuruyoruz.
Kavrulan irmiğin üzerine daha önce hazırladığımız şerbetimizi ekliyoruz. (Bu aşama da etrafa çok fazla sıçrıyor. Tencerenin kapağını hazırda tutmakta fayda var. ).
Şerbetimizi ve irmiğimizi birleştirdikten sonra 6-7 dakika suyunu çekmesi için ocakta bekletiyorlar.
Suyunu çektikten sonra tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
Helvamız soğuduktan sonra uygun bir kaba streç koyup üzerine helvamızı ekleyip, helvamıza kabın şeklini veriyoruz.
İçine dondurmayı da koyup tekrar helva ile kapatıyoruz.
Servis tabağına helvamızı ters çeviriyoruz.
Fıstıkla sunuma hazır hale getiriyor.
Afiyet olsun .

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt