Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
1.5 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
100 gram tereyağı yahut margarin
Dondurma
Süslemek için
Ceviz ve tahin
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel süt şu ve şekeri bir tencereye alıp altı kısık formda ocağa alalım. Daha sonra irmiğimizi kavurmaya geçelim.
Tavamıza yağı koyup eriyinceye kadar bekleyelim. İrmiğimizi koyup güzelce orta ateşte kavuralım.
Kavrulan irmiğimizin üstüne şerbetimizi ek edip güzelce şerbetimiz çekilene kadar durmadan karıştıralım ve ocağımızın altını kapatalım.
Daha sonra yarım saat bekletip istediğimiz formda servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun hanımlar.
1.5 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
100 gram tereyağı yahut margarin
Dondurma
Süslemek için
Ceviz ve tahin
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel süt şu ve şekeri bir tencereye alıp altı kısık formda ocağa alalım. Daha sonra irmiğimizi kavurmaya geçelim.
Tavamıza yağı koyup eriyinceye kadar bekleyelim. İrmiğimizi koyup güzelce orta ateşte kavuralım.
Kavrulan irmiğimizin üstüne şerbetimizi ek edip güzelce şerbetimiz çekilene kadar durmadan karıştıralım ve ocağımızın altını kapatalım.
Daha sonra yarım saat bekletip istediğimiz formda servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun hanımlar.